adscode
adscode

Lise 1 müdür ve 1 hizmetli ile eğitime başladı

Yeni eğitim yılının başlamasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Gaziantep'teki okullarda eksiklikler bitmek bilmiyor.

Lise 1 müdür ve 1 hizmetli ile eğitime başladı
Okullardan Haberler
Bu yıl eğitime açılan Cebeler Anadolu Lisesi 1 müdür ve 1 hizmetli ile eğitime açıldı. Okulda hiç öğretmen bulunmazken, öğreciler derslerinin boş geçmesinden rahatsız. Emine Konukoğlu Anadolu Lisesi'nde ise yapılan tamirat nedeniyle öğrenciler inşaat halindeki okulda eğitim görüyor. Can güvenliklerinin olmadığını söyleyen öğrenciler, seslerden dolayı ders işleyemediklerini belirtiyor.

Okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Gaziantep'teki okullardaki eksiklikler hala giderilemedi. Öğretmensiz okullarda eğitim görmeye çalışan öğrenciler, bunun yanında inşaat halindeki okullarda derse girmeye çalışıyor. Akkent Mahallesi'nde 163 öğrencisiyle yeni eğitim döneminde açılan Cebeler Anadolu Lisesi'nde eğitim verecek hiç öğretmen bulunmuyor. Bir haftadır okula giden öğrencilerin dersleri boş geçerken, okulda sadece müdür ve bir tane hizmetli bulunuyor. Durumdan rahatsız olan veliler, çocuklarının kaydını başka bir okula almak için okula başvuruyor. Alınan bilgiye göre okulun tek öğretmeni dahi bulunmazken, öğrenciler kitaplarını dahi alamadıklarından dert yanıyor.

İNŞAAT HALİNDEKİ OKULDA EĞİTİM

Gaziantep'te bulunan Emine Konukoğlu Anadolu Lisesi ise derslerin başlamasına rağmen hala inşaat halinde bulunuyor. Yaklaşık 900 öğrencinin bulunduğu lise, öğrenciler için adeta tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yaz tatilinde tamirat yapılmazken, okulun açılmasına 10 gün kala tamirata giren okul, öğrenciler için büyük tehlike oluşturuyor. Öğrenciler inşaat halindeki okulun iskelesi altından sınıflara gidiyor, oyun oynuyor. Can güvenliklerinin olmadığını dile getiren öğrenciler, sesten dolayı da dersleri dinleyemediklerini ifade ediyor. Durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu belirten okul yönetimi, herhangi bir aksilik çıkmadan inşaatın tamamlanmasını istiyor.

BU OKUL'DA EĞİTİM 29 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Gaziantep'te birçok eksiği bulunan başka bir okul ise Ahmet Çelebi İlkokulu. İnşaat halinde olduğu için okul, eğitime açılamadı. 1942 yılından beridir hizmet veren 12 derslikli emektar okul, tamirat nedeniyle eğitime kapalı. 29 Eylül'de eğitime açılacak okulun yaklaşık 750 öğrencisi diğer arkadaşları gibi ders başı yapamadı. Tadilat nedeniyle okula eğitime başlayamadıklarının bilgisini veren okul yönetimi, öğrencilerin ders açığını kapatmak için okul açıldıktan sonra, cumartesi günleri de eğitim vereceklerini kaydetti.
(CİHAN)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)