adscode
adscode

LİSE NAKİLLERİNDEKİ "TABAN PUAN SKANDALI" TBMM GÜNDEMİNDE

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de pek çok velinin yargıya taşıma kararı aldığı konuyu hazırladığı önergeyle TBMM'ye taşıdı.

LİSE NAKİLLERİNDEKİ "TABAN PUAN SKANDALI" TBMM GÜNDEMİNDE
Eğitim
Gazetelerde hemen her gün TEOG sisteminin mağdur ettiği öğrencilere ilişkin haberler yer alırken, bir başka skandalın lise ara sınıf nakillerinde yaşandığı ortaya çıktı. 9,10 ve 11.sınıflarda nakil taban puanlarının 1 günlüğüne kaldırılması ve bunun önceden duyurulmamış olması birçok öğrenci ve velinin haklı tepkisine neden oldu zira birçoğu yarım puan yüzünden istediği okula nakil olamazken bazı öğrenciler, kendi puanlarından 100 puan daha yüksek olan okullara nakil yaptırma şansı yakaladı.
 
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de pek çok velinin yargıya taşıma kararı aldığı konuyu hazırladığı önergeyle TBMM'ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya taban puanların 1 günlüğüne kaldırılacağının neden önceden açıklanmadığını soran Öğüt,  "Bu durum eğitimde çifte standart ve haksız rekabet anlamına gelip gelmez mi?" dedi
 
Taban puan şartı aranmadığı için, yüksek puanlı okullara kaç öğrencinin kaç puanla geçiş yaptığını soran CHP'li Öğüt, "Bakanlığın bu uygulamasının pek çok kesim tarafından şaibeli bulunduğu göz önüne alındığında ara sınıf nakil puanlarını kamuoyuyla paylaşılması düşünülmekte midir?" sorusunu yöneltti.
 
Öğüt ayrıca şu soruları yöneltti:

-Açıklanan nakil tarihine kadar kaç öğrenci nakil başvurusunda bulunmuştur?
-Başvuruda bulunan öğrencilerin kaçının nakli yapılmıştır?
-Türkiye genelinde kaç adet boş kontenjan kalmıştır?
-TEOG'da yaşanan sıkıntılardan sonra sistemde değişiklik yapılması düşünülmekte midir?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)