adscode
adscode

'Liseler Unutuldu mu?'

Zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasıyla birlikte liseler de zorunlu hale getirildi. Yeni dönemle birlikte mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilceği de söylendi.

'Liseler Unutuldu mu?'
Lise
Bakanlık  verilerine göre ortaöğretimde-son dörtte- okullaşma oranımız %69 bu oran yeni dönemle dört yıl içerisnde %90’ın üzerine çıkarılmaya çalışılacak ama görünen o ki zorunlu olan liseler değilmiş gibi görünüyor; çünkü bu alanlarla ilgili net bir bilgi de ortaya çıkmış değil. Ortaöğretimin de zorunlu olmasıyla birlikte bu okullarda da ciddi öğretmen açığı oluşacağı aşikar ama bakanlık bütün enerjisini yine birinci ve ikinci kademeye ayırmış  gibi görünüyor yani son dört ortalıkta pek görünmüyor. Hangi okullar dönüşecek, ikili eğitim mi tekli eğitim mi yapılacak, fiziki alt yapıyla ilgili çalışmalar hangi aşamada? Bunlar pek fazla bilinmiyor. 
Geçtiğimiz günlerde TTK birinci ve ikinci dörtteki ders çizelgelerini açıkladı seçmeli drsler de ortaya çıktı bunun la birlikte oluşacak normlar da belli oldu. Ama ortaöğretim için hangi düzenleme yapılyor, hangi dersler seçmeli, ders saatleri arttırılacakmı, mesleki,teknik ve diğer liseler nasıl şekillenecek daha tam belli değil. Şu an için yeni sistemde tek görünen en somut adım; imamhatip ortaokullarının açılması ve dinkültürü öğretmeni açığının hat safhada  olacağıdır. Meb’in ortaöğretim (son dört) için nasıl bir yol izleyeceğini bir an önce somut adımlarla açıklamasını bekliyoruz. 
Umarız zorunlu eğitimin zorunluluğu kağıt üzrinde kalmaz, yıllardır atama bekleyen lise branş öğretmenleri de bu sistemle hakketiği değeri alır ve rahat bir nefes alır. 4+4+4’ün ülkemiz, geleceğimiz için hayırlı ollması dileğiyle... 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)