adscode
adscode

Liselere Giriş Maratonunda Son Gün!

Sınavla öğrenci alan kolejlerde kayıt, devlet liselerine girişte ise tercih dönemi, bugün sona eriyor. Kolejlerde tek, tük boş kontenjan kaldı, sonrası ne olacak belli değil. Devlet liselerinde ise öğrenci…

Liselere Giriş Maratonunda Son Gün!
Günün Yazısı
İstediği liseye giremediği için açık liseye yönlendirilen aday sayısı, bu yıl yüzbinleri bulursa hiç şaşırtıcı olmaz.
Çünkü tercih sayıları çok azdı!.
Üstüne üstlük bir de imam hatip ve meslek lisesi tercih etme zorunluluğu getirilince, öğrencilerin devlet liselerine karşı soğukluğu daha da arttı.

Peki, bu yıl, özel okullara ilgi yönünde bir patlama yaşanır mı?
Şu ana kadar ki kayıtlara bakıldığında, böylesi bir yoğunluk yok ama 30 Temmuz'da sonuçlar açıklandığında, bu yöndeki arayışlar artarsa bu da hiç şaşırtıcı olmaz.

Nakiller, devlet liselerine kayıtta, en kritik dönem olarak gözüküyor. Yeniden nakil tercihleri alınacak ama onun da ilk yerleştirmeden farkı olmayacak, çünkü veliler, önlerini yine yeterince göremeyecek.

Yeni Milli Eğitim Bakanı, ilk kayıt dönemi için tercih sayısını artırma zamanı bulamadı ama nakiller için en az 10 tercih hakkı tanımalı ki, daha sağlıklı bir yerleştirme mümkün olabilsin...

Yüzbinlerce öğrenciyi, açık liseye mecbur etmek, LGS sisteminin iflası anlamına gelir ki, bu da, bu sistemin, gelecek yıl çöpe atılacağının bir göstergesi olur.
Ve çok büyük ihtimalle de öyle olacaktır.
Zaten, yarından sonra, bir savunanı da, muhtemelen kalmayacaktır!..

Bakan Selçuk, umarız, bu konuda çok özel ve çok ivedi bir çalışma başlatmıştır. Yoksa, kendisine tanınan hoşgörü ve sempati kredisinin çok önemli bir bölümünü, sadece bu yüzden kaybedebilir!..

Kolejlere kayıtta ise hala bilinmeyen sorular var. Örneğin, ciddi kontenjan açıkları oluşursa ne olacak?
Yeni kayıt dönemi açılacak mı?
Yoksa, kapısında onbinlerce öğrenci beklerken, eksik kontenjanla mı, yeni öğretim yılına başlayacaklar?..
MEB, bir an önce kadrolaşmasını tamamlayıp, yoluna devam etmek zorunda yoksa, fokur fokur kaynayan bürokrasi ile yol almak mümkün değil.

Sınavla öğrenci alan okullarda durum böyle de diğerlerinde farklı mı özellikle anaokulu ve ilkokullardaki ilk kayıt döneminde ciddi sıkıntılar yaşandığına yönelik sinyaller geliyor?

MEB, bu konuda da ciddi bir yol haritası ortaya koymak zorunda.

Örneğin ikamete dayalı kayıt sisteminde, herkes kendi mahallesindeki okula gidiyorsa, okulların önündeki o, onlarca servis aracı neyin nesi?..

Birleri ne olur bu sorunun cevabını samimiyetle versin ki, MEB'e olan güvenler artsın!..

Evet, çok zor bir kayıt süreci yaşıyoruz ama yine de, çocuklarınızın geleceği için pes etmeyin ve son dakikaya kadar yani okullar açılıncaya kadar, her şeyi çok yakından izleyin.
Bu konuda biz hep yanı başınızda olacağız. Çünkü, iyi bir eğitim, her çocuğun hakkıdır!...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)