adscode
adscode

Liseliler Avrupa Yolcusu

Yalova Aksa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir gurup "Hayat Boyu Öğrenme Programı" kapsamındaki Comenius Projesi çerçevesinde yurt dışında ahşap, metal veya elektronik…

Liseliler Avrupa Yolcusu
Türkiye'den Haberler
Okul Müdürü Hakkı Yılmaz projenin iki yıllık bir süreyi kapsadığını belirterek "Proje ortaklarımız Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İtalya, Polonya ve Litvanya’dır. Bizimle birlikte 6 ülkeye ait proje sorumlularının katıldığı çalışma programlarında okulumuzda hazırlanan proje logosu birinci seçildi. Bundan sonra yapılacak çalışma ziyaretlerinde, tüm ülke öğrencileri bizim hazırladığımız logonun yer aldığı tişörtleri giyecek. 24-29 Mart 2014 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak çalışmaya okulumuzdan  4 öğrenci ve 3 öğretmenimiz katılacak" dedi.

Proje süresi boyunca 5 ayrı ülkenin ziyaret edileceğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, "Toplamda asgari 14 öğrenci ve 10 öğretmenimiz yurtdışında çalışma ziyaretinde bulunacak. Birer haftalık çalıştaylarda tüm ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmeler birlikte çalışarak, ahşap, metal veya elektronik oyuncak üretecekler. Daha sonra bu ürünler engelli çocuklara hediye olarak verilecek. Tüm proje giderleri Avrupa Birliği’nden alınan hibe ile karşılanacak. Katılımcılar sadece pasaport masraflarını karşılayacak. Projenin asıl amacı ise katılımcıların yabancı dil becerilerini geliştirmek, farklı kültürleri tanımak ve yabancılara karşı duyulan önyargılardan kurtulmak" diye konuştu.

Proje koordinatörü ülke olan Çek Cumhuriyeti’nin Chotebor kasabasında 5-8 Kasım 2013 tarihinde yapılan tanışma toplantısına Aksa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden proje sorumlusu Barış İnce ve İngilizce öğretmeni Nuşin Çoban katılmıştı.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)