adscode
adscode

Lösemili Çocukların Karne Heyecanı

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sınıfında ve onkoloji servisindeki yataklarında eğitim alan öğrenciler karne sevinci yaşadı.

 Lösemili Çocukların Karne Heyecanı
Eğitim
Hastane sınıfının öğretmeni Nezih Yaşar Bor, 300 çocuğun tedavi gördüğünü, ilköğretim 1. kademe çağındaki çocukların da sınıfta ya da yataklarında eğitim aldığını belirtti. Sınıf mevcudunun 15-20 arasında değiştiğini söyleyen Bor, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği'ne bağlı Dr. Behçet Uz Hastanesi'nde onkoloji hastalarına günde birkaç saat yatakta ders anlattıklarını ifade etti.
Hastaneye gelen çocukların okuldan kopma psikolojisi ile travma yaşayabildiklerini ve olumsuz etkilendiklerini belirten Bor, şöyle konuştu: “Okul ortamından ayrı kalmamaları onları mutlu ediyor. Karne de onların emeklerinin, ürünlerinin karşılığı gibi. Behçet Uz Hastanesi 376 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük çocuk hastanesidir. Günde 50'ye yakın okul çağı çocuğuna eğitim veriyoruz. Kimisine onkoloji servislerinde eğitim veriyoruz, kimi öğrencilerimiz de sınıflarda eğitim görüyor. Uzun süredir yatan çocuklarımızın belgelerini okullarına gönderiyoruz. Ortalama her dönem 15 civarında öğrenciye karne veriyoruz. Böylece yıl kaybı yaşamıyorlar ve akranlarından geri kalmamış oluyorlar. Geçmiş yıllarda burada eğitim alıp Anadolu Lisesi sınavlarını kazananlar bile oldu.”
Yaklaşık 3 aydır hastanede tedavi gören 7. sınıf öğrencisi Ferhat Gürbüz ise okula gidemese de burada eğitim alarak, akranlarından geri kalmamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Tedavisi devam eden ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Nurseda Kuran, “Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Okula gidemiyorum ama karnelerimizi alabiliyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor” dedi.
Nurseda'nın annesi Hamide Kuran da, 'Kızım karne sevincini hastanede yaşadı. Gelecek dönem inşallah evimizde olmak istiyoruz. Burası bir anı olarak kalsın istiyoruz. Her şeye rağmen o öğretmenleriyle mutlu oluyor, biz de onun mutluluğunu paylaşıyoruz" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)