adscode
adscode

Mahkemelerde yapay zeka yazılımı kullanılacak

ABD’de faaliyet gösteren Michigan Üniversitesi araştırmacıları yalan söyleyen insanları anlayan bir yazılım geliştiriyor. Bu yazılım, arkadaşında AI yani yapay zeka algoritmalarına sahip.

Mahkemelerde yapay zeka yazılımı kullanılacak
Bilim Teknoloji
Söz konusu yazılımı mükemmelleştirmek adına araştırmacılar, mahkemelerden yardım alıyor. Yargılanan insanların tutum ve davranışlarını kayıt altına alan araştırmacılar, elde ettikleri verileri kendi yazılımlarına tanıtıyor.

Yapılan bu uygulamanın yazılımını yüzde 25 oranında iyileştirdiği bilgisi paylaşılıyor. Bu yöntemden önce yazılımlarının yüzde 50 oranında doğru karar verdiği söyleyen araştırmacılar, mahkemelerden elde ettikleri verilerle oranı yüzde 75’e ulaştırdıklarını belirtiyor.

Kişilerin vücut sıcaklığı, nabız ve tansiyon bilgileri, hareketleri, ses tonu ve vurguları gibi çok sayıda değişkeni inceleyen ve elden geçiren yazılım, yalan söyleyen her 100 kişiden 75’ini belirleyebiliyor. Söz konusu yazılımın, şimdiye kadar kullanılan yalan dedektörleri arasında en iyisi olduğu da vurgulanıyor. Benzer teknolojiler farklı ülkelerde de hızla geliştirilmeye devam ediyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)