adscode
adscode

MEF ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI’NA BAŞLADI

MEF Üniversitesi’nin 2017-2018 Akademik Yılı Avrupa Kadın Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER’in verdiği ilk ders ve Dünyaca ünlü Keman Virtüözü Cihat AŞKIN’ın verdiği Konser ile başladı.

MEF ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI’NA BAŞLADI
Üniversite
MEF Üniversitesi, 2016-2017 Akademik Yılı’na 18 Eylül 2017, Pazartesi günü Uniq İstanbul Hall’de yapılan bir tören ile başladı. MEF’te yeni akademik yılın ilk dersini İTÜ 1996-2004 Dönemi Rektörü, Avrupa Kadın Rektörler Birliği Başkanı Sayın Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER verdi. Dünyaca Ünlü Keman Virtüözümüz Prof. Dr. Cihat AŞKIN ve Aşkın Ensemble ise konuklara özel bir konser hazırladı. MEF Üniversitesi’nin ilk yüksek lisans mezunlarının da diplomalarının verildiği tören yeni MEF’lilere oryantasyon ile sona erdi.

İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Arıkanlı Holding Genel Koordinatörü Halil ÜNLÜ ile eğitim ve iş dünyasının önemli temsilcilerinin katıldığı Akademik Açılışın ilk konuşmasını MEF Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Kaan ŞENTÜRK yaptı. MEF Üniversitesi’nin ilk öğrencisi, ilk öğrenci konsey başkanı olduğunu ileten ŞENTÜRK, MEF Ailesi’nin yeni fertlerine seslenmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ardından Rektör Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, geleceğin liderlerinde aranan en önemli üç özellikten bahsetti. Çok okuma, karşısındakini dinleme ve iletişim gücünden bahseden SAHİN ‘‘20. Yüzyıl liderlerinin dünyada yarattığı sorunları, 21. Yüzyılın liderleri, yani sizler çözeceksiniz. Burada Albert Einstein’ın şu sözü ne güzel uyuyor, değil mi? “Sorunlar onları yaratanların mantığı ile çözümlenmez”. dedi.

Prof. Dr. ŞAHİN, Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER, İTÜ Rektörüyken Amerikan Acil Durum Yönetimi ile bir anlaşma imzalandığını belirterek ‘‘Bu kapsamda benim de içinde bulunduğum 30’a yakın öğretim üyesi Afet ve Acil Durum Yönetimi eğitimi aldık. Daha sonra bir akademisyen olarak İstanbul ve Türkiye için neler yapabileceğim konusunda ekibimle birlikte araştırmalar yaptım. İlk yürüttüğüm proje Türkiye Afet Bilgi Sistemi çalışmasıydı. Daha sonra bunun İstanbul uygulamasını yaptım. 2005 ve 2007 yıllarında iki defa Amerika Illinois Üniversitesi ile birlikte Uluslararası Deprem Hasar Analizi Sempozyumu’nu düzenledim. 2002-2016 yılları arasında yine Amerika ile ortak 4 öğrencim İstanbul deprem hasar analizi ile ilgili doktora çalışması yaptı. Öngörülen değişik deprem büyüklüklerine göre hasar analizi senaryoları ürettik. Çalışmalarımızı ilçe ve mahalle bazına da indirgedik.’’ dedi. Bütün bu bilgi ve birikimler ışığında, İstanbul’a MEF Üniversitesi’nden katkı vermek için “AKILLI İSTANBUL 5.0 Uygulama Araştırma Merkezi” kurulduğunu ileten Prof. ŞAHİN, İstanbul ve Türkiye için yaptığımız çalışmalara AKILLI İSTANBUL 5.0 üzerinden devam edileceğini iletti.

Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN’in konuşmasından sonra MEF Üniversitesi öğrencilerine 2017-2018 Akademik Yılı İlk Dersi’ni vermek üzere Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER ‘‘Çözüme Direnen Ayırımcılık’’ başlıklı sunumu ile sahnedeydi. Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER, ‘‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasındaki önemli gelişmelere rağmen, dünyada ve Türkiye’de kadınların eğitimi ve iş gücüne katılımı hala önemli sorunlar içermektedir.’’ dedi. AB ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği, Türkiye’de eğitimde cinsiyet eşitsizliği, Türkiye’de kadınların işgücüne katılımı gibi konularda sayısal veriler veren Prof. Dr. SAĞLAMER, yükseköğretimdeki kadın istatistiklerine dikkat çekti. Prof. SAĞLAMER ‘‘Toplumsal cinsiyet eşitliği yanında etnik, kültürel, sosyal, dini, ekonomik, eğitimsel, yaş, fiziksel yetenekler… gibi konularda da ayrımcılık sürüyor.’’ dedi.

Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER’den sonra Büyük Veri Analitiği Yüksek Lisans Programı mezunları MEF Üniversitesi’nin ilk yüksek lisans mezunları olarak davet edildi. Fen Bilimleri Enstitüsü Prof. Dr. Muhittin GÖKMEN eşliğinde diplomalarını alan mezunlar, Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER’in yönlendirmesi ile keplerini attı.

Ardından sahneye MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ERKUT davet edildi. Prof. Dr. Erhan ERKUT, yeni başlayan öğrencilere 15 öneride bulunarak yükseköğretimleri boyunca hedef koyacakları tavsiyelerde bulundu. Prof. ERKUT, MEF Öğrencilerine seslenerek; ‘‘Sizlerin başaracağınıza eminim.’’ dedi.

MEF Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı, İlk Dersi, Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni ve Oryantasyon Programı; bu yıl İngilizce Hazırlık okuyacak öğrencilere Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Sally GAYFORD’un yaptığı sunum ile sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)