adscode
adscode

Meteoroloji Karakış Alarmı Verdi

Karakış Balkanlardan yurda giriş yaptı, dün gece Trakya'da etkili olmaya başlayan kar yağışı için Meteoroloji alarm verdi.

Meteoroloji Karakış Alarmı Verdi
Türkiye'den Haberler
Çok kuvvetli bir kar yağışı bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacak. Kar şağışı yarın sabah saatlerinden itibaren ise iç bölgelerde yoğun bir şekilde etkili olacak.  
 
KAR ALARMI VERİLEN İLLER
 
Meteoroloji açıklamasına göre kuvvetli kar yağışı bugün yurdun güneyinde iç kesimlerde görülecek. Yarın sabah saatlerinden itibaren ise 3 ilde etkili olacak. Meteorolojinin uyardığı üç il şunlar;
 
*Burdur
*Afyonkarahisar
*Isparta
*Konya
*Karaman
*Niğde
*Kayseri'nin güneyi
*Adana'nın kuzey kesimlerinin yükseklerinde (Pozantı, Aladağ) kuvvetli kar yağışı görülecek.
 
Meteoroloji uyarısında Antalya ile Mersin'in yüksek kesimlerinde de kuvvetli kar yağışı beklendiği uyarısı yapıldı. Yağışlar şiddetli olacağı için özellikle Toroslar mevkiinde başta ulaşım olmak üzere ciddi aksamalara sebep olacak.
 
ANTALYA İLÇELERİ KARLA UYANDI
 
Antalya'nın Akseki ve Korkuteli ilçelerine yılın ilk karı yağdı. İki gündür etkili olan soğuk havanın ardından bu sabaha karşı kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışının etkisiyle ilçe merkezleri beyaza büründü. Akseki merkezinde kar kalınlığı 10, Bademli Mahallesi'nde ise 20 santimetreye ulaştı.
Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını belirten yetkililer, sürücülere araçlarında zincir bulundurulmaları konusunda çağrıda bulundu.
 
AFYONKARAHİSAR'DA ŞİDDETLİ KAR
 
Afyonkarahisar'da mevsimin ilk karı yağdı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, kent merkezinde etkisini gösterdi.

Meteoroloji uyarısına göre kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracak ve yarın da kuvvetli olarak devam edecek.
 
FIRTINA UYARISI VERİLEN İLLER
 
Batı Akdeniz için de meteoroloji fırtına uyarısı yaptı. Buna göre şiddetli rüzgar etkili olacak ve fırtına yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürecek.
 
Açıklamaya göre Batı Akdeniz'de öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Marmara bölgesinde de şiddetli fırtına etkili oluyor. İDO seferlerini aksatan fırtına etkisini sürdürecek. Güney Ege'de için de 6 ila 8 kuvvetinde fırtına alarmı geçti.
 
Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
 
ŞİDDETLİ YAĞIŞ ALARMI
 
Meteoroloji Antalya ve Mersin için ise şiddetli yağış alarmı geçti. Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde itibaren Antalya'nın doğu ilçeleri (Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) ile öğle saatlerinden itibaren batısından başlayarak Mersin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli ( 21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)