adscode
adscode

Minik dahilere özel eğitim

Geleceğin dahilerine özel eğitim verilen Antalya Bilim ve Sanat Merkezi bu yıldan itibaren ilk kez ilkokul birinci sınıftan öğrencileri de kabul edecek

Minik dahilere özel eğitim
Eğitim
Geleceğin dahilerinin yetiştiği Antalya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) artık minik dahilerin de peşine düştü. Daha önce sadece ilkokul 4'üncü sınıftan itibaren öğrenci kabul eden Antalya BİLSEM, bu yıl ilk kez birinci sınıftan itibaren özel yetenekli öğrencileri kabul edecek. BİLSEM'in öğrenci sayısı böylece 520'ye ulaşacak.

9 BİN ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesiyle birinci ve ikinci sınıflar, elektronik ortamda tablet uygulaması ile sınava girdi. 1 ve 2'nci sınıftan grup tarama sınavlarına bu yıl 5 bin 291 öğrenci, 3 ve 4'üncü sınıftan ise 4 bin 20 dahi adayı öğrenci katıldı. İlk grup deneme sınavını geçen öğrenci sayısı ise 1 ve 2'nci sınıftan 511, 3 ve 4'üncü sınıftan 337 oldu.

RESİM VE MÜZİK ALANI
Bakanlığın belirlediği uzmanlar tarafından bireysel değerlendirmeye alınan bu öğrencilerden 100 öğrenci BİLSEM'e kabul edilecek. Süreç 15 Temmuz'da tamamlanmış olacak. Üstün zekalıların yanı sıra 355 öğrenci müzikten ve 759 öğrenci de resimden değerlendirmeye alındı. Bu alanlarda da toplam 20 özel yetenek kayıt yaptıracak.

BİNASINA 2014'TE KAVUŞTU
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun 3'üncü katında 2009 yılında hizmet vermeye başlayan Antalya BİLSEM, 2014 yılı Haziran ayında AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç'in özverili çalışmaları sonucunda yeni binasına kavuşmuştu. Merkez bugün 24 derslik, 4 laboratuvar, 2 resim ve 1 müzik atölyesiyle hizmet veriyor. Üstün zekalılara yönelik eğitimin önemine vurgu yapan Antalya BİLSEM Okul Müdürü Arif Aydeniz özel eğitime erken başlanmasının üstün zekalı öğrenciler açısından çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Üstün zekalıların doğru yönlendirildiklerinde ülke için büyük bir değer haline geldiklerini belirten Aydeniz, "Üstün zekalılar, doğru yönlendirilmediği takdirde yaşamlarında önemli sorunlar çıkıyor. Bilişim suçlularının büyük bir bölümünün üstün zekalılardan oluşması buna örnektir" dedi.

FUARA DAMGA VURDULAR
BİLSEM'in proje üretilen bir merkez olduğunun altını çizen Aydeniz, TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda bunu gözler önüne serdiklerini ifade etti. Aydeniz, "Bilim fuarında ağırlıklı olarak robot ve mekatronik projelerin yer aldığı toplam 51 proje sergilendi. 61 öğrencimiz sergide görev aldı. Projelerimizin hepsi öğrencilerimiz tarafından geliştirildi" dedi.

FARKLI PROJELER
Sergilenen projelerin tamamının öğrencilerin tespit ettiği bir ihtiyaca karşı oluşturulduğunu hatırlatan Aydeniz, şöyle konuştu: "Mesela pazar dönüşü anneannesinin alışveriş çantasını taşıyamadığını gören bir öğrencimiz, 'merdiven çıkan alışveriş arabası' geliştirdi. Hastalanan minik kardeşinin ateşini ölçmekte yaşanan zorluğu gören bir başka öğrencimiz, 'ateş ölçen bebek beresi' yaptı. Yine bir diğer öğrencimiz, ilaçlarını karıştıran ninesi için, saati geldiğinde renk algılayan sensörüyle doğru ilaçları veren 'ilaççı robot' icat etti."

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)