adscode
adscode

MUHTEŞEM YÜZYIL BİTİYOR MU?

Çiftçisinden öğretmenine, memurundan işadamına kadar herkes Başbakan'dan nasibini almışken yapımcılar-yönetmenler almasa olmazdı. Muhteşem Yüzyıl'da bu eleştiri tufanından nihayet nasibini aldı.

MUHTEŞEM YÜZYIL BİTİYOR MU?
Genç Blog


2 yıldır yayınlanan diziyi Başbakan, ecdadımızı yanlış anlatıyor diye kıyasıya eleştirdi. Eminim bugün kanal yönetimi acil koduyla yapımcıyı toplantıya çağırarak korku imparatorluğuna bir taş daha koymuştur.
peki bu tartışma yeni mi başladı? Tabiki hayır..Birçok tarihçi tarafından da dizi bu yönde eleştiri alıyordu. Peşinden de dizilerin kurmaca bir dünya olduğu, gerçeği yansıtmak zorunda olmadığı tartışmaları geliyordu. Konu tarih olunca üstelikte Osmanlı Tarihi olunca kurmaca bir dünyayı kimse kabullenemiyor. Oysa dünyada da bunun örnekleri var. Diziler, kitaplar, filmler her türlü konuyu işleyip yeniden yorumlayabilirler. Onlara belgesel muamelesi yapmak doğru değildir. Eğer tarihimizi doğru biliyor olsaydık bu tartışmaların hiçbirine gerek kalmayacak diziye gülüp geçecektik. Ama tarihimizi bile bir diziden öğreniyorsak bu utanç sadece TV yapımcılarının olmamalı. Bu toplumsal bilinçle alakalı.Umarız Başbakan'ın bu çıkışının devamı yaptırım olarak gelmez. Tabii şunu da sormadan edemiyoruz: dizi 2 yıldır yayınlanıyor, bu kadar zamandır Başbakan'ın sessiz kalıp şimdi bu çıkışı yapması neden?

FETİH 1453 BAŞLAMADAN BİTTİ...
Bir kaç hafta yayınlanıp biten dizilere alışmıştık ama başlamadan biten diziye pek rastlamamıştık. Büyük umutlarda sipariş edilen Fetih 1453 filminin dizi versiyonu hüsranla bitti. Show TV'nin içinde bulunduğu mali sıkıntılar yüzünden istenen indirimi kabul etmeyen Med Yapım platosu hazır olmasına rağmen Show TV ile anlaşmasını fesh etmiş. 15 milyon dolarlık bir harcama yapan Med Yapımın sahibi Fatih Aksoy ise bir  daha dizi işine girmeyeceğini söyleyerek sektörün düştüğü durumu özetlemiş. Bu sezon dizi sektörünün üzerinde maalesef kara bulutlar dolaşıyor, hadi hayırlısı....


İZLEMEYE DAYANAMADIKLARIM
Şevkat Tepe-Samanyolu TV, Cumartesi


İZLEMEYE DOYAMADIKLARIM
Bir Kadın Bir Erkek- Star TV, Cumartesi-Pazar

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)