adscode
adscode

ÖSYM'de Sistem Arızası Mağduriyetleri TBMM'ye Taşındı!

Ankara Milletvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent GÖK, LYS Başvurularında İnternet-Sistem Arızası Mağduriyetlerini soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

ÖSYM'de Sistem Arızası Mağduriyetleri TBMM'ye Taşındı!
Sınavlar
 
l-YENİ ÖNERGE
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 09.06.2014
 
 
         Levent GÖK
                                                                               Ankara Milletvekili
                                                             İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi
 
 
12.05.2014 tarihinde verdiğim yazılı soru önergesinde, Haziran ayında yapılacak ÖSYM-LYS sınav başvurularında internet siteminden kaynaklanan aksamalar yüzünden giriş bedeli yatırılamadığı için sınava girememekle mağdur duruma düşen binlerce öğrencinin başvuru işlemleri için bir günlük ek süre talebini değerlendirilmesi hususunu velilerin istemi doğrultusunda sayın bakanlığınıza sunmuştum.
İlgili kamuoyu bu konuda bilgi beklerken konu ile bağlantılı yeni bir olumsuzluk ortaya çıkmış bulunmaktadır.
22 Nisan 2014 tarihinde LYS başvurusunu yaparak internet bankacılığı aracılığıyla sınav ücretini yatıran ve “işleminiz başarıyla tamamlanmıştır” notunu alan bir öğrenci sınava beş kala başvurusunu kontrol etmiş ve bu kez “başvurunuz bulunmamaktadır” notunu görmüştür.
Bunun üzerine ÖSYM’ne giderek hakkını arayan öğrenci, bu durumda 6.000. aday bulunduğunu yetkililerden öğrenmiştir.
Bu bağlamda;
1-İnternetten ve ÖSYM sitesinden kaynaklandığı belli olan bu teknik aksamanın öğrencileri mağdur edişine seyirci kalacak mısınız?
2- Önceki soru önergemde de değindiğim yeni bir başvuru ve yapılmış başvuruları yeniden değerlendirme çalışmasını sınavdan önce tamamlayarak mağduriyetlerin sona erdirmek için geçmiş yıllarda yapıldığı gibi bir ek süre verilmesi için talimat verecek misiniz? 
 
 
2-BU KONUDA VERDİĞİM  ESKİ ÖNERGEM (12.05.2014)
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 12.05.2014
 
 
 
Levent GÖK
                                                                               Ankara Milletvekili
                                                             İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi
 
 
 
2014 yılı Haziran ayında yapılacak olan ÖSYM-LYS sınav başvuruları sırasında 63 bine yakın öğrencinin internet sistemindeki aksamalar yüzünden sınav giriş bedelini yatıramadıkları ve sınava giremeyecekleri için mağdur duruma düşecekleri ortaya çıkmış bulunmaktadır.
Bu bağlamda;
Öğrencilerin Bu mağduriyeti yaşamalarını önlemek bakımından sınav başvurusunu yapamamış öğrenciler için 1 günlük başvuru yapma süresi tanınmasını teminen konunun yeniden değerlendirilmesi için ilgililere talimat verilmesi beklentisi içine giren öğrencileri ile velileri rahatlatacak girişimde bulunmayı ve bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?  
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)