adscode
adscode

'ÖSYM'den İlginç Mektup'

ÖSYM'nin soru yayınlamama politikası üzerine;

'ÖSYM'den İlginç Mektup'
ÖSYM
''Merhaba, eğitim ile ilgili yazı ve paylaşımlarınızı ilgi ile takip eden biri olarak ÖSYM nin bu yıl YGS-LYS sorularını yayınlamama politikası ile ilgili başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istedim.

Ben KKTC de yaşayan ve KKTC vatandaşı olan bir fizik öğretmeniyim. Son üç yıldır sınavlarda sorulan fizik sorularını görmek amacı ile YGS ve LYS ye girmekteyim. Ayrıca son iki yıl da www.akanbakkaloglu.com adında ticari amacı olmayan ve hobi olarak kurup yönettiğim bir internet sitem var. Bu sitede, başta çalıştığım dershanede yapılan deneme sınavı fizik soru çözümleri ile YGS-LYS sistemi hakkında öğrencilerimin merak ettiği konularda paylaşımlar yapıyorum. Ve yine son iki yıl da YGS sorularını sitemde, sınav sonrası paylaşıyorum.

ÖSYM nin geçen Ağustos ayında yaptığı kanun değişikliğinden habersiz olarak, 23 Mart Pazar YGS sonrası, aklımda tutarak, hiç bir sınav kuralını ihlal etmeden, sınav sonrası hatırladığım 14 adet fizik sorusunun tamamını saat 20.00 sularında sitemden paylaştım. Ertesi sabah yani 24 Mart Pazartesi Saat 10.00 gibi ÖSYM den bir yetkili beni arayarak (telefon numaram kendi sitemde yazmakta) soruları nasıl dışarı çıkarttığımı, neden yayımladığımı sorup, 2 ile 7 yıl arası hapis cezası olduğunu ve hakkımda suç duyurusu yapacağını söyleyerek telefonu kapattı. O an itibariyle ÖSYM nin yaptığı yasa değişikliğinden haberdar olup, bu konuda ciddi olduklarını anlayarak, sitemde yayınladığım soruları geri çektim. Daha sonra, 29 Mart Cumartesi günü YGS sonuçları açıklanınca ve kendi sonuç sayfama girince, sınav kurallarına uymadığınız için sınavınız geçersiz sayılmıştır yazısını gördüm. Sınav salonu kamera ile kayıt edildiği ve en ön sırada kameranın hemen önünde oturduğum için net bir şekilde sınav kurallarına uyduğumu ispatlayabileceğimi düşündüğüm için sınav sonucuma itiraz etmeye karar verdim ve itiraz dilekçemi ÖSYM nin ilgili dairesine gönderdim. 22 Nisan tarihinde ÖSYM den itiraz dilekçeme cevap olarak adıma taahhütlü bir mektup aldım. Mektupta soruları aklımda tutarak çıkartıp yayımladığımı ve bu yüzden iptal olduğunu söyleyemediler, bunun yerine komik bir kaç gerekçe ile beraber, soruları internet sitesinde yayınladığım için geçersiz sayıldığını söylediler. Mahkeme dışında farklı bir itiraz hakkım yok sanırım. Bu olayı mahkemeye götürüp büyütmenin de anlamı yok, bu yılki LYS sınavına giremeyip soruları kaçıracağım için üzgün ve Türkiye'ye giriş yaparken herhangi bir adli yaptırımla karşı karşıya kalıp kalmayacağımı kaygı ile merak ediyorum sadece...

ÖSYM ye gönderdiğim itiraz dilekçesi

ÖSYM nin verdiği cevap

...saygılarımla...Akan Bakkaloğlu''



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)