adscode
adscode

Özel Okullarda Haksız Kazanç! Ama Yönetmeliğe Uygun!

Karma karışık bir kayıt sistemimiz var. Aynı anda bir kaç okula kayıt yok deniliyor ama sistem MEB'in öngördüğünün tam tersine işliyor. Daha da vahimi, sürekli okul değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü…

Özel Okullarda Haksız Kazanç! Ama Yönetmeliğe Uygun!
Günün Yazısı
Karma karışık bir kayıt sistemimiz var. Aynı anda bir kaç okula kayıt yok deniliyor ama sistem MEB'in öngördüğünün tam tersine işliyor. Daha da vahimi, sürekli okul değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü her an yeni fırsatlar çıkabiliyor. Aslına bakarsanız fırsattatan daha çok ömür törpüsü ve para tuzağı!..

MEB, beğenen tek kişi daha olmamasına rağmen, liselere giriş sistemini ısrarla sürdürüyor. 
Bu işten kim karlı çıkıyor asıl onu araştırmak gerekir. Belki o zaman taşlar biraz daha yerli yerine oturabilir.
Aşağıda anlatılan mağduriyet yıllardır devam etmesine rağmen bir Allah'ın kulu ne oluyor deyip, kaldırmadı. 
Kaldıracağa da benzemiyor. Çünkü veliler hiç bir zaman onların umurunda olmadı.
Kim mı onlar?
MEB bürokratları. 
Bakanların hiç bir zaman bu detaylara vakıf olacak kadar ya zamanları olmadı ya da öğrenmek için istekleri!..
B yüzden MEB'i siyasiler değil bürokratlar yönetiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bile bu konuda dert yandı. O kadar çok istemesine rağmen dershaneleri  yıllarca kapattırmadığını söyledi.

İşte O Yüzde 10 Haracı!

Abbas Bey merhaba,
Ben TBC, K’de yaşıyorum. Yazılarınızı takip ediyorum ve eğitim alanındaki temel sorunlara cesurca parmak basmanızı takdir ediyorum. 
Bu eğitim döneminde yaşamış olduğumuz bir sorunla birlikte yasada bulunan bir boşluğu fark ettim ve bu tür sorunlarla en güncel haliyle ve en yakından ilgilenen sizi gördüğüm için size yazmaya karar verdim. 
Bizim iki çocuğumuz Kayseri’de bir özel eğitim kurumuna devam ediyorlar. Bu yıl da erken kayıt avantajından yararlanmak için Mayıs ayında yeni yıl dönemi için çocukların kayıtlarını yeniledik. 
Daha nisan mayıs aylarından bir sonraki dönemi kestirmek güç olabiliyor. Bu arada çocuklar başka bir özel okulun bursluluk sınavında ciddi miktarda indirim kazandılar. 
Şimdiki maddi durumumuzu göz önüne aldığımızda çocukları okuldan almanın daha uygun olduğuna karar verdik ancak özel okullardaki ilgili yönetmelik gereği yatırdığımız paranın %10’unu keserek iade ediyorlar. 
Bizim ayrıldığımızın ertesi günü okula yeni dönem kayıt ücretiyle öğrenci alan okul hem erken kayıt dönemi ve yeni kayıt dönemi arasındaki farkı tahsil ettiği gibi hem de bizden kesinti yaparak ekstra kazanç elde etmiş oluyor. 
Aynı sorunu yaşayan başka kişilerin de olabileceği gerekçesiyle sesimizi duyurmak amaçlı size yazmaya karar verdim. 
Çok bireysel bir sorun olduysa hoşgörünüze ve affınıza sığınıyorum. 
İyi çalışmalar diliyorum.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)