adscode
adscode

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

...

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Sakarya

Öğrenci sayısı: 58 bin 300

Akademik personel sayısı: 3027 akademik personeli var.

Akademik birimleri: Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen-Edebiyat, Hukuk, İlahiyat, İletişim, İşletme, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sanat Tasarım ve Mimarlık, Siyasal Bilgiler ve Tıp olmak üzere 13 fakültesi, 6 enstitüsü, 2 MYO’su ve Devlet Konservatuarı var.

Burs olanakları: Öğrenciler, KYK tarafından verilen burs ve kredi olanaklarından faydalanabileceği gibi başta Türk Eğitim Vakfı olmak üzere çeşitli kurumlardan verilen burslara da başvurabilirler. Üniversitede öğrenim görmek isteyen başarılı yabancı uyruklu öğrencilere de Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından burs sağlanmakta. Ayrıca üniversite tarafından her yıl belirli sayıda öğrencinin bir öğün yemek ihtiyacı karşılanıyor.

Yurt olanakları: Öğrenciler Esentepe kampüsü içinde ve çevresindeki KYK yurtlarında ve özel yurtlarda konaklama olanağına sahipler.

Öğrenci kulübü sayısı: 167 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programları çerçevesinde 40 ülkede, 240 üniversite ile anlaşması bulunuyor. Farabi kapsamında da Türkiye’nin 81 ilinde anlaşmalı 94 üniversitede öğrenciler eğitime devam etme imkânına sahip.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Avrupa ve dünyada tanınan en saygın ödüllerden bir olan Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’ne sahip Türkiye’de tek üniversite olan Sakarya Üniversitesi, güçlü ve nitelikli akademik kadrosu ile tüm öğrencilerine eşit ve kaliteli eğitim vermeyi sürdürüyor. 60 ülkeden 3 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren üniversite, her geçen gün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Mezunları, diplomalarının yanında aldıkları diploma eki ile uluslararası tanınırlık kazanıyor. Çift Anadal ve Yandal uygulamalarının çokluğuyla dikkat çeken üniversitede Fen-Edebiyat ve Mühendislik başta olmak üzere çeşitli fakülte ve bölümlerde çift anadal ve yandal yapılmasına olanak sağlanıyor. Güçlü bilişim altyapısı ve 7 gün 24 saat açık kütüphanesiyle öğrencilerinin bilgiye sınırsız erişimini sağlayan SAÜ, mezunları en kolay iş bulan üniversite olarak da dikkat çekiyor. İnsan kaynakları sitesi secretcv.com'un verilerine göre Türkiye'de mezunları en kolay iş bulan üniversiteler arasında 4. sırada yer alıyor. Öğrencilere Sapanca Gölü manzaralı huzur dolu eşsiz bir kampüs ortamı sunan üniversite, rahat bir eğitim için her türlü olanağı da düşünmüştür. Öğrenci merkezli eğitimi öne alan SAÜ, çalışma ortamlarını, akademisyenlerini, altyapısını ve yönetim biçimini bu anlayış çerçevesinde şekillendirmekte. Öğrencileri, 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile iş yaşamına bir adım önde başlıyorlar. Yeterli teorik eğitimi alan öğrenciler, son dönemlerinde gittikleri kurumlarda uygulamalı eğitim alıyor ve iş hayatını yerinde görerek alanlarının gerektirdiği pratik beceriyi ediniyor.

İletişim bilgisi: www.sakarya.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)