adscode
adscode

Samsung Darüşşafakalı öğrencileri bilgi çağının eğitim ortamı ile buluşturuyor!

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında gençleri ve çocukları teknoloji destekli çağdaş eğitim imkanlarıyla buluşturmayı önceliklendiren Samsung, bu vizyon doğrultusunda Samsung Akıllı Okul’u Darüşşafaka’da…

Samsung Darüşşafakalı öğrencileri  bilgi çağının eğitim ortamı ile buluşturuyor!
Okullardan Haberler

Samsung Akıllı Okul, 9 Eylül’de, Darüşşafaka’da, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş’ın  ev sahipliğinde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı

 

İstanbul, 9 Eylül 2014 - Faaliyet gösterdiği bütün ülkelerde çocukların ve gençlerin eğitimine destek olan projelere odaklanan Samsung Electronics, Darüşşafaka Eğitim Kurumları işbirliğiyle öğrencilere görsel ve işitsel teknoloji destekli, interaktif bir öğrenme ortamı sunan Samsung Akıllı Okul’u hayata geçiriyor.

Konuyla ilgili olarak 9 Eylül’de, Darüşşafaka Cemiyeti’nde, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısı; Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae-Dong, MEB Yegitek Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşti.

Samsung’un eğitim odaklı sosyal sorumluluk vizyonu doğrultusunda Darüşşafaka’da kurduğu Samsung Akıllı Okul, Samsung Galaxy tabletleri, smartboard (akıllı tahta) ve dijital baskı çözümleri teknolojilerinin yanı sıra, güçlü interaktif yönetim yazılımı ile birlikte, öğrenci odaklı bir öğrenme ortamı yaratıyor.


Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung:

“Yaratıcılığı, üretkenliği ve paylaşımı artıran akıllı sınıf ortamı, ilham veren bir öğrenme deneyimi sağlıyor, öğrencileri bilgi çağının imkanlarıyla buluşturuyor.”

Toplantıda yaptığı konuşmada Samsung Akıllı Okul’u Darüşşafaka’da hayata geçirerek kurumun başarılarına katkı verebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung; “Samsung olarak, ilham vermek ve geleceği şekillendirmek ideali ile hareket ediyor, insanlar için olasılıkları ve hayat kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda gençlerin eğitimine büyük önem veriyor, teknolojimizi ve kaynaklarımızı gençlerin geleceği için seferber ediyoruz. Samsung Akıllı Okul’un odak noktasında öğrenciler var.Yaratıcılığı, üretkenliği ve paylaşımı artıran bu akıllı sınıf ortamı, ilham veren bir öğrenme deneyimi sağlıyor, öğrencileri bilgi çağının imkanlarıyla buluşturuyor.” dedi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş: "Samsung Akıllı Okul ile dünya lideri yetiştirme hedefimize güç kattı"

Bir buçuk asrı aşan tarihi boyunca Darüşşafaka'nın öğrencilerine hep çağın en ileri eğitim olanağı sunma gayreti içinde olduğunu ifade eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş ise, projeye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Darüşşafaka'da yaşam boyu öğrenen, evrensel değerleri benimsemiş, dünyanın ve Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak lider bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Samsung tarafından okulumuzda gerçekleştirilen Akıllı Okul Projesi, bu hedefe ulaşma yolunda bizlere güç kattı.”

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız:

“Akıllı çocuklara akıllı yatırımlar yakışırdı. Samsung Akıllı Okul bu nedenle hayata geçti”

Bir ülkenin ilerlemesinde teknolojinin en etkin rolü oynadığına dikkat çeken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, konuşmasında şunları söyledi: Samsung bir dünya devi ve ticari etkinliklerinin yanı sıra, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Samsung Akıllı Okul projesi, temeline teknolojiyi alan işbirliklerimizin somut bir ifadesidir. Bayrampaşa’da hayata geçirdiğimiz Samsung Akademi ile bir ilki gerçekleştirmiştik. Şahsen inanıyoruz ki; her çocuk özeldir. Fakat Darüşşafaka’daki çocuklarımız, hepimiz için ayrı bir değere ve öneme sahip. Samsung Akademi’nin ardından, Samsung Akıllı Okul ile farklı bir perspektifle devam ediyoruz. Akıllı çocuklara, akıllı yatırımlar yakışırdı. Bu nedenle Samsung Akıllı Okul hayata geçti. Öğrencilerin, teknolojiyi kullanabilen, üretebilen ve inovasyon yapabilen bireyler olmalarını destekliyor; bütün öğrencilerimize yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyorum.”

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman:

“Darüşşafaka, her konuda olduğu gibi teknoloji destekli eğitimde de öncü olduğunu kanıtladı”

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Darüşşafaka’nın ayrıcalıklı konumunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: Sarıyer’de Darüşşafaka’nın yeri ayrıdır. Darüşşafaka 100 yıllık bir çınar, bir şefkat yuvasıdır. Bir deyiş vardır: ‘Eğitime yapılan yatırım en ulvi yatırımdır.’ Darüşşafaka, her konuda olduğu gibi teknolojik eğitimde de öncü olduğunu gösteriyor ve teknolojinin, eğitimdeki yerinin yadsınamaz olduğunu ortaya koyuyor. Darüşşafaka’da kurulan Samsung Akıllı Okul’un daha da yaygınlaşmasını diliyorum.”

MEB Yegitek Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük:

Türkiye’nin, dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alan bir ülke olması için, teknolojiyi üreten bir toplum yetiştirilmesi gerekiyor. FATİH projesi gibi, bu vizyonu paylaşan Samsung Akıllı Okul’un hayata geçmesi gurur verici.”

MEB Yegitek Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, Milli Eğitim Bakanlığı’nın odak noktasına teknolojiyi koyan çalışmalarına değindiği konuşmasında şunları söyledi: Son 10 seneyi incelediğimizde toplumun iletişim şeklinde büyük bir değişim olduğunu görüyoruz. Ve iletişim biçimi değiştiğinde, toplum da değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu değişimi gözlemleyerek, FATİH projesini başlattı. Türkiye’nin, yüzde 25’ini oluşturan genç nüfusunu değerlendirmek büyük önem taşıyor. Türkiye’nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alan bir ülke olması için, teknolojiyi üreten bir toplum yetiştirilmesi gerekiyor. Teknoloji destekli eğitimlere yatırım yapan Samsung’un, Samsung Akıllı Okul ile bu vizyona katkı sağlaması gurur verici.”

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae-Dong:

Eğitim alanındaki gayretleri, Samsung'un Türkiye’nin gelecek kuşaklarının sürdürülebilir gelişimine yaptığı ciddi katkıların gerçek bir kanıtıdır.”

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae-Dong, Türkiye ve Kore arasında var olan güçlü ilişkilerin altını çizerek, şu şekilde konuştu: “Eğitim, her iki ülkede de olgun ve demokratik bir toplum yapısının oluşumundaki en önemli unsurlardan biri olmuştur. Samsung Electronics Türkiye, eğitim alanında Türkiye’ye katkılar sağlıyor ve bu konuda pek çok proje gerçekleştirdi: Türkiye’nin doğusunda açılan ilköğretim okulları; İstanbul, Ankara ve İzmir’de kurulan Samsung Akademi ve Kore gazilerinin torunlarına yönelik oluşturulan burs fonu, bu projelerden bazıları... Bugün Samsung, ileri teknoloji ürünü Akıllı Okul projesini maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere eğitim imkânı sunan Darüşşafaka’ya taşıyor. Eğitim alanındaki bu tür gayretleri, Samsung'un Türkiye’nin gelecek kuşaklarının sürdürülebilir gelişimine yaptığı ciddi katkıların gerçek bir kanıtıdır. Hem bireyler, hem de devletler nezdinde Kore ve Türkiye ortak geçmişe sahip, birer kan kardeşidir.”

Darüşşafaka sınıfları Samsung teknolojisiyle ‘akıllandı’

Darüşşafaka’da seçilen iki sınıf, Samsung Akıllı Okul kapsamında uygun altyapıyla donatılarak ve yeniden dekore edilerek Akıllı Sınıf’lara dönüştürüldü. Cihazlar üzerinden öğretmen ve öğrenci interaksiyonunu mümkün kılan Samsung Akıllı Okul, öğretmenlerin ders hazırlık ve takip süreçlerini düzenlemelerine de yardımcı olacak.

Samsung Akıllı Okul’da 2 adet 75” dokunmatik ekranlı akıllı tahta; 50 adet Galaxy Note 10.1 tablet,2 adet kablosuz yazıcı, öğretmenlerin kullanımı için 2 adet diz üstü bilgisayar kullanıma sunuluyor. Ayrıca okulda yazılım teknolojileri ile ilgilenen öğrencilerin Android tabanlı uygulamalar geliştirmelerine yönelik çalışmalar için okulun bilgisayar laboratuvarına 10 adet de dizütü bilgisayar temin ediliyor.

 

İçeriği teknolojiyle sunan Samsung Akıllı Okul derse ilgiyi artırıyor

Yaklaşık 850 Darüşşafaka öğrencisinin eğitim göreceği Samsung Akıllı Okul gerek “yönetim kolaylığı” sunması ile, gerekse de “işbirliği içinde çalışma”  ve “öğrencileri teşvik etme” bakımlarından eğitim-öğretimde önemli avantajlar sunuyor. Öğretmenlere, öğrencilerin aktivitelerini daha kolay takip edebilecek altyapıyı sunan Samsung Akıllı Okul; çok daha zengin, ilham verici bir içerik deneyimiyle interaktif öğrenme ortamı sağlıyor. Öğrenciler, diğer sınıf arkadaşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmaya ve yeni fikirler paylaşmaya teşvik edilirken; bireysel becerilerini ve çözüm üretme yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor. Samsung Akıllı Okul öğrencilerin eğitim sürecine daha kolay dahil olmalarına ve derse daha çok ilgi göstermelerine yardımcı oluyor.

 


                                  Samsung Akıllı Okul’da ders işleyişi nasıl farklılaşacak?

 

 

·         Öğretmenler, akıllı tahta için hazırladığı ve kullandığı tüm içerikleri, sunum, ses, video, e-kitap vb. tüm materyalleri öğrencilerinin tabletleriyle anında paylaşabilecekler.

·         Öğrenciler, öğretmenlerinin kendileriyle paylaştığı ya da internet üzerinden alabilecekleri içeriklerle çalışabilecek, sunumlar ve e-kitaplar üzerinde notlar alabilecekler.

·         Öğretmenler, ders içerisinde anlık olarak soru sorabilecek ya da sınavlar düzenleyerek; yanıtları belirlenen süre biter bitmez anında alabilecekler.

·         Öğretmenler, mesaj ve ödev yollayıp öğrencilerin tabletlerini ders içerisinde yönetebilecek, yoklamayı dijital olarak alabilecek ve tüm ders materyallerine anlık olarak tabletlerinden ulaşabilecekler.

·         Öğretmenler, dersi anlatırken sınıf içerisinde kablosuz görüntü aktarım teknolojisi sayesinde, tabletlerini akıllı tahta gibi kullanarak sınıf içerisinde belli bir yere bağlı kalmaksızın ders anlatabilecekler.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)