adscode
adscode

"Sınavsız üniversiteye yerleşmeye yönelik bir çalışma yok"

YÖK Başkanı Saraç, "2018 yılından itibaren üniversiteye giriş sisteminde değişikliğe gidilerek, liselerde başarı puanlarına göre üniversiteye yerleştirme yapılacağına" yönelik iddiaları değerlendirdi.…

"Sınavsız üniversiteye yerleşmeye yönelik bir çalışma yok"
Eğitim
Yükseköğretime giriş usul ve esasların tespit edilmesinin, YÖK'e has bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Saraç, "İkinci husus ise şu olacak. YÖK'ün gündeminde, yükseköğretim sistemini şu an için değiştirmeye, sınavsız üniversite koridoru açmaya veyahut TEOG, lisede alınan notlarla üniversiteye yerleşmeye yönelik, herhangi bir çalışma yürütülmemektedir. Kesinlikle böyle bir husus ve iddia doğru değildir." diye konuştu. 

Saraç, bu konuda tekzip yayımlandığını da anımsatarak, "Ama insanı üzen husus şu, her sene, sınavlar yaklaştıkça aileleri ve çocukları huzursuz eden bu tür haberler çıkarılıyor, mesnetsiz. Bizim, kamuoyundan ricamız, bu giriş sistemiyle alakalı, Yükseköğretim Kurulunca açıklanmayan hiçbir karara, söyleme ve ifadeye itibar edilmemesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Sınavsız geçişin, açıköğretim ile ilgili bazı programlar için bulunduğuna işaret eden Saraç, onun dışında böyle bir durumun bu yıl söz konusu olmadığını belirtti. 

Saraç, "Yüz binlerce insanın sınava girdiği ve üniversiteye girmek istediği bir ortamda, 'sınavsız geçiş'i dillendirmeniz ne kadar rasyonel? Kaldı ki biliyorsunuz, geçenlerde meslek yüksekokullarına bile sınavsız geçiş kaldırıldı. O bağlamda, felsefi bakış açışı ile bu örtüşmüyor. Bu yönde herhangi bir çalışma yok. Ailelerimiz müsterih olsun." bilgisini aktardı.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)