adscode
adscode

TEOG Mazeret Sınavı Hafta Sonu Yapılacak

TEOG Mazeret Sınavı Hafta Sonu Yapılacak Kasım ayı sonunda yapılan merkezi ortak sınavlara mazereti nedeniyle giremeyen 8. sınıf öğrencileri hafta sonu sınav heyecanı yaşayacak.

TEOG Mazeret Sınavı Hafta Sonu Yapılacak
MEB
Liselere giriş için 28-29 Kasım'da yapılan sınava geçerli bir mazereti nedeniyle giremeyen ya da sınavı sağlık sorunları nedeniyle tamamlayamayan öğrenciler, 14 Aralık Cumartesi günü Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik derslerinden, 15 Aralık Pazar günü de Fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

Sınavlar 09.00'da başlayacak ve 12.00'de sona erecek. Her dersten 20 sorunun sorulacağı sınavlar için öğrencilere 40 dakika süre tanınacak. Ayrıca öğrencilerin her sınav arasında 30 dakikalık zamanı olacak. Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler sınava katılmamış olarak değerlendirilecek.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık sebebi veya velisinin beyanı doğrultusunda mazeretini belgelendirebilen öğrencilerin girebileceği sınav için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

İzmir'de 8. sınıf öğrencilerinin yüzde 1'inin mazeret sınavına gireceğini aktaran Bardakcı, "500-600 civarında öğrencimiz hafta sonunda sınav heyecanı yaşayacak. Beydağ dışındaki 29 ilçemizde mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrencilerimiz var. Onlar, ilçelerinde bakanlığımızca belirlenen merkezlerde sınava girecek. Mesela Karaburun ilçesinde tek öğrenci var sınava girecek olan. O öğrencimiz de kendi ilçesinde sınava girecek" diye konuştu.

Bardakcı, hafta sonu yapılacak sınava girecek öğrencilere, diğer öğrencilerle aynı konulardan sorular sorulacağına dikkati çekerek, farklı konulardan soru çıkmayacağını bildirdi.

- "Sağlık raporu uzun tatil olarak algılandı"

Vefa Bardakcı, kasım ayındaki sınavlar öncesi bazı ilçelerde öğretmenlerin sınava iki gün kala toplu olarak sağlık raporu almasına ilişkin şöyle konuştu:

"Diğer illerde de benzer durum olmuş. Sınavların olduğu perşembe ve cuma günlerini cumartesi ve pazarla birleştirerek uzun tatil yapma olarak yorumlandı. Önce tepki şeklinde algılanmıştı ama bu rapor alanlarla yüzeysel bir değerlendirme yaptığımızda 4 gün tatil yapma hedefi olduğu gözlendi. Biz öğretmenlerimizi yedeklediğimiz için sorun yaşamadık. Yine yedekleme yapıldı."

- "Yeni sınav sistemi kabul gördü"

Kasım ayındaki sınavlar sırasında çeşitli okulları ziyaret ettiğini aktaran Bardakcı, sınav sonrası öğrencilerle de sohbet etme şansı bulduğunu ifade etti.

Bardakcı, konuştuğu öğrencilerin yeni sınav sisteminden çok memnun olduğunu söylediklerini değinerek, "Sınav aralarında dinlenme, ihtiyaç giderme imkanları oldu. Top bulurlarsa oynuyorlar, sonra tekrar sınava. Rahat, okul modunda sınav ortamı olduğunu gördüm. İlk gün kapıda bekleyen veliler, ikinci gün gelmedi. Çünkü çocuğun kendi okuluna her gün gittiği gibi gittiğini, yazılıya girdiğini algıladı. Veliler ve öğrenciler tarafından bu sistem kabul gördü. Önemli olan stresin olmamasıydı zaten. Sağlıkla ilgili özrü olduğunda telafi imkanı olması bile rahatlığa neden oldu" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)