adscode
adscode

Türkiye'nin Liseler Arası İlk Kodlama Festivali; Codefest

Türkiye’nin liseler arası ilk kodlama festivali Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) tarafından düzenlendi. Toplam 13 liseden 24 kodlama takımının katıldığı CODEFEST’te; Fatih Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan…

Türkiye'nin Liseler Arası İlk Kodlama Festivali; Codefest
Özel Okullar

Bilişim çağının temel gereklerinden biri olan ve algoritmik düşüncenin kazandırılmasını sağlayan ‘kodlama’ ile ilgili liseler arası ilk yarışma Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) tarafından düzenlendi.





Üsküdar Amerikan Lisesi; bu yıl ilkini düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediği Türkiye’nin ilk liseler arası kodlama festivali CODEFEST’te,  13 farklı liseden toplam 24 kodlama takımını ağırladı. Yarışmanın birincisi ve ikincisi Fatih Fen Lisesi’nin iki ayrı kodlama takımı olurken, üçüncülüğü ise İstanbul Erkek Lisesi’nin takımı aldı.

Galatasaray Lisesi, SEV Amerikan Koleji, Hisar Okulları, Özel Maltepe Uğur Anadolu Lisesi, Özel İzmir Amerikan Koleji, Koç Özel Lisesi, Üsküdar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, TEVİTÖL, İstanbul (Erkek) Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Fatih Fen Lisesi, Alman Lisesi ve Üsküdar Amerikan Lisesi’nden toplam 24 kodlama takımının katıldığı festival, keyifli etkinliklere ve çekişmeli yarışmalara sahne oldu.



 

ÇALIŞTAYLAR YAPILDI

Kodlama takımları, CODEFEST’in ilk günü Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden Prof. Dr. Pınar Yolum ve asistanları tarafından düzenlenen Yapay Zeka çalıştayına katıldılar ve makine öğrenimi amacıyla geliştirilmiş Weka yazılımıyla çalışmalar yaptılar. İkinci çalıştayı Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden Prof. Erkay Savaş yaptırdı. Öğrenciler, kimi zaman casusluk filmlerinde dolaştılar kimi zaman algoritmalar üzerine tartıştılar. Öğrencileri ve üniversite profesörlerini buluşturan çalıştaylar, akademik düzeyin derinleşmesine katkıda bulundu.
 

İLK FESTİVALİN İLK ŞAMPİYONU

CODEFEST’in ikinci günü ise saat 9.00 ila 19.00 arasında aralıksız olarak kodlama yarışması düzenlendi. Mini bir hackathon  (katılanların yoğun bir şekilde yazılım projelerinin geliştirilmesi amacıyla diğer takımlar ile rekabet içerisinde bulunduğu organizasyon) olarak adlandırılabilecek yarışmada, UAL Algoritma Kulübü tarafından hazırlanan, zorluk dereceleri birbirinden farklı 18 özgün soru yer aldı. Liseli 24 kodlama takımı, mümkün olduğunca fazla soru çözebilmek için 10 saat boyunca aralıksız mücadele etti.

Yarışma sonunda; Hasan Bal, İbrahim Bahadır Altın ve Erdem Kirez adlı öğrencilerden oluşan Fatih Fen Lisesi’nin SorryRedTowel adlı kodlama takımı, 14 soru çözerek yarışmayı birinci bitirdi. Liseler arası ilk kodlama festivalinin ilk şampiyonları, Boğaziçi Üniversitesi Liselere Yönelik Yaz Okulu Kampı’na üç kişi ile katılmaya almaya hak kazandı.

Yarışmanın ikincisi ise yine Fatih Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan LittleRedTowel adlı takım oldu. Murat Ekici, Salih Bera Söğüt ve Yasin Kaya adlı öğrencilerden oluşan takım, 12 soruyu çözerek, ikincilik ödülü olan 3 Arduino kiti kazandılar.

Kodlama festivalinin üçüncüsü Atacan İyidoğan, Ömer Yağmurlu ve Hasan Altan Birler’den oluşan ielbit adlı İstanbul Erkek Lisesi takımı oldu. Öğrenciler, 11 soruyu tamamlayarak 3 adet Raspberry Pi kiti kazandılar.

Takımların ödülleri Üsküdar Amerikan Lisesi Maker Club tarafından tasarlandı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)