adscode
adscode

Vakıf üniversitelerinden Soma'ya yardım eli

Ailelerinin geçimlerini sağlamak için zor şartlarda yerin yüzlerce metre altında görev yaparken hayatlarını kaybeden maden işçilerinin geride kalanlarını vakıf üniversiteleri yalnız bırakmıyor.

Vakıf üniversitelerinden Soma'ya yardım eli
Sendikalar
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin geride kalan ailelerine destek olmak amacıyla; Vakıf Üniversiteleri Birliği üyeleri üniversitelerinde özel burs kontenjanları oluşturdu.

Ailelerinin geçimlerini sağlamak için zor şartlarda yerin yüzlerce metre altında görev yaparken hayatlarını kaybeden maden işçilerinin geride kalanlarını vakıf üniversiteleri yalnız bırakmıyor. Türkiye'nin önde gelen vakıf üniversitelerinin üyesi olduğu Vakıf Üniversiteleri Birliği ülkemizin son dönemde yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Soma Maden Faciası'na kayıtsız kalmıyor. 301 madencinin hayatına mal olan kazanın acısını en fazla yaşayan ailelerin geleceğe yönelik kaygılarını giderebilmek için, maden kazasında hayatını kaybedenlerin birinci dereceden yakınlarını vakıf üniversitelerinde burslu okutma kararı alındı.

Ailelerin bu sene üniversite sınavına girecek çocuklarına sağlanacak yüzde 100 burslar için koordinasyonu Vakıf Üniversiteleri Birliği yürütecek. Başvuruları alıp değerlendirecek Birlik yönetimi burs sağlanacak öğrencileri daha sonra kayıt aşamasında üye üniversitelere yönlendirecek. Bursla ilgili açıklama yapan Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, böyle büyük acıların yaşandığı dönemlerde üniversitelere daha büyük roller düştüğünü belirterek sadece yakınlarını maden kazasında kaybedenlere el uzatmakla kalmayacaklarını; aynı zamanda üye üniversiteler olarak maden güvenliği konularında araştırmalara daha geniş kaynaklar seferber edeceklerini belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)