adscode
adscode

'Veliler tedirginliklerini çocuklarına yansıtmamalı'

Fatih Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Ersin Tokdemir, velilere uyarılarda bulundu. Tokdemir, “Erken okula başlama konusu ev içinde ya da sosyal ortamlarda sürekli tedirginlik ile konuşulan bir mesele…

'Veliler tedirginliklerini çocuklarına yansıtmamalı'
Ortaokul
Bu yıl ilk defa uygulamaya konulan 4+4+4 sistemi ile 66 ay ile 72 ay arasındaki çocuklar 1. sınıfa başlayacak. Çoğu veli ise çocuğunun erken okula başlaması ile ilgili tedirginlik içerisinde. Konu ile ilgili açıklama yapan Fatih Koleji Psikolojik Danışmanı Ersin Tokdemir, çocuklar için anne-babanın tepkilerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarınıza tedirgin olmayacakları tavırlar sergileyin” uyarısında bulundu. 
Tokdemir, okulların bu yaş çocukların psikomotor (beyin-kas koordinasyonu) yeterliliklerine uygun fiziki koşulları sağlaması gerektiğini ifade ederek, “Okul girişleri, oyun bahçeleri ve koridorlar, büyük sınıflardaki öğrencilerden farklı olmalı. Öğrencilerin fizyolojik yapıları göz önünde bulundurulmalı ve tuvalet, beslenme, oyun gibi temel ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecek mekanlar sağlanmalıdır. Ayrıca 5-6 yaş çocuğunun hayal dünyası çok renklidir. Bu dünyanın eğitim ortamına yansıtılabilmesi için, farklı oyun aktiviteleri yapabileceği, keşfetme yeteneğini güçlendirebileceği ve merak duygusunu tatmin edeceği materyallerle donanımlı mekanlar hazırlanmalıdır” dedi. 
66 aylıkla 72 aylık farklı sınıflarda
Fatih Koleji olarak öğrencilerin hem fiziki, hem de eğitim açısından gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve 4+4+4 eğitim sistemine hazır olduklarını söyleyen Tokdemir, “Çocuklarımız için özel sıralar, özel lavabolar ve yemekhanelere masalar yaptırdık. Ayrıca, derslikleri görsel materyallerle zenginleştirdik. Ayrıca 66 aylık çocuk ile 72 aylık çocuğa farklı sınıflarda eğitim vereceğiz. Görsel algı, düşünme becerileri ve üretkenlik gibi derslerle zenginleşmiş eğitim modeline geçtik. Ayrıca, ‘Bilingual’ (Çift dilli) eğitim programını benimsedik. Çocuklarımıza okul öncesi eğitimde 15 saat dil eğitimi de vereceğiz” şeklinde konuştu. 
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)