adscode
adscode

YouTube için bomba haber!

YouTube'un yeni müzik aktarım hizmeti, Mart ayında Remix adı ile başlatılacak.

YouTube için bomba haber!
Bilim Teknoloji
Haberler, Temmuz ayında yayınlanan önceki raporu da doğruluyor. YouTube'un müzik yöneticisi Lyor Cohen, şirketin YouTube Red video abonelik hizmetini, mevcut Google Play Müzik teklifiyle birleştirmeyi planladığını açıklamıştı.

YouTube, Remix adını verdiği yeni çevrimiçi müzik servisini önümüzdeki mart ayında faaliyete geçirmeyi planlanıyor. Video paylaşım sitesinin bu yöndeki hazırlıkları, geçtiğimiz Temmuz ayında da gündeme gelmişti.

YouTube’un müzikten sorumlu yöneticisi Lyor Cohen, Youtube Red adını taşıyan abonelik servisini ve Google Play Müzik’i birleştirmeyi planladıklarını açıklamıştı. Yeni ürün, YouTube'un yıllardır yenilenen ve yeniden canlandırılan akıcı ürünler dizisini basitleştirmek için müzik ve video sunacak.

Bloomberg’de yer alan habere göre, servisin faaliyete geçmesi YouTube’un üç büyük müzik yayıncısından ikisiyle anlaşmasına bağlı. Warner Music Group ile gerekli anlaşmanın sağlandığı belirtilirken, Sony Music Entertainment ve Universal Music Group ile görüşmelerin sürdüğü söylendi.

YouTube uzun yıllar boyunca müzik endüstrisi tarafından plak şirketlerine ve müzisyenlere gereğinden az telif ücreti ödemekle suçlanmıştı. Müzik videoları YouTube’un en çok izlenen videoları olsa da, YouTube’un telif ihlâli konusundaki eleştirilere karşı gevşek davranması da ayrıca tepki çekmişti. Bu durum, YouTube’un daha birleşik ve rekabetçi bir müzik servisi oluşturmasının önündeki en önemli engel olabilir. Ayrıca, müzik video haklarının çoğunluğunu kontrol eden Vevo ile de yapılan yeniden müzakere yapılacağı ifade ediliyor.

Google uzun süredir müzik odaklı servisler oluştursa da, bu servisler Apple Music ve Spotify kadar ilgi görmedi. Google Play Müzik, YouTube Music Key ve YouTube Red'in yapamadığını YouTube Remix başarabilecek mi bunu ilerleyen zamanda öğreneceğiz. (Milliyet)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)