adscode
adscode

Yurtdışına Üniversiteye Gidenler Aman Dikkat!

İlköğretimden üniversiteye hemen her yıl onbinlerce vatandaşımız yurtdışına okumaya gidiyor... En fazla da ünivesitelere gidiliyor.

Yurtdışına Üniversiteye Gidenler Aman Dikkat!
Günün Yazısı

Eskiden genellikle Türkiye'de üniversiteye giremeyenler yurtdışını tercih ediyordu. Ama son yıllarda aradığı kaliteyi bulamayanlar veya istediği bölüme giremeyenler de yurtdışına yöneliyor.

İşte bu noktada denklik sorunu ortaya çıkıyor.

YÖK'ün kabul etmediği, denkliğini vermediği üniversitelere sakın ola yönelmeyin. Yoksa başınız çok ağrır. Hatta denkliğini verdiği üniversitelere bile sorun çıkarıyor. İşte bu konuda hemen her gün onlarcası gelen maillerden biri:

Ben ve bir çok arkadaşım Bulgaristanda Varna teknik üniversitesinde eğitim gördük.2008 senesine kadar kayıtsız şartsız bütün Bulgaristan üniverstelerine verilen denklik 2008 den sonra STS sınavına zorunlu tutuldu. 1 seneyi aşkın süredir denkliği almak için bekliyorduk ta ki evimize STS2 sınavına gireceksiniz yazısı gelene kadar.

2008 den sonra bulgaristan eğitim düzeyinde bir düşüş mü oldu? ders programımı değişti? ne olduda denkliğe güvenip Bulgaristana giden bu kadar ögrencinin hakkı yeniyor? Sesimizi duyurmak istiyoruz ama yeterli desteği bulamıyoruz. Eğitimle iç içe olan bir yazarsınız konuyu en iyi sizin irdeleyip bize destek olacağınıza inanıyorum.



 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)