adscode
adscode

5 yıldızlı sınav kampı turizmi!

Öğrencilerin sınavlara hazırlığı tatillerde de sürüyor. Bazı okullar, 5 yıldızlı otellerde ‘Her şey dahil sınav kampı’ düzenliyor. Saatlerce soru çözen öğrenciler, ders aralarında eğleniyor. Sınav kampı ücretleri günlük 1500- 7000 TL arası.

5 yıldızlı sınav kampı turizmi!
Eğitim
Güncelleme : 26-Jan-24 11:30

Karnelerini alan 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmenin yarıyıl tatili devam ediyor. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için ise tatil konu eksiklerini kapatmak için önemli bir fırsat. Bu nedenle bazı okullar, kurslar öğrencilerine yönelik yarı yıl tatilinde hızlandırılmış programlar düzenlerken bazı kurumlar ise 5 yıldızlı otellerde “Sınav kampı” gerçekleştiriyor.

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre kamplarda konu tekrarları, deneme sınavları, kariyer seminerleri, dikkat ve kaygı çalışmalarına katılan öğrenciler, ders aralarında ise otelin havuzundan, sportif ve sosyal aktivitelerden faydalanıp arkadaşlarıyla eğleniyorlar. Akdeniz ve Ege’deki otellerin yanı sıra Erzurum, Kayseri gibi kayak bölgelerinde ve Bolu, Afyon’daki termal otellerde de sınav kampları düzenleniyor. Kampların ücretleri sunduğu imkânlara göre günlük 1500 TL’den başlıyor 7000 TL’ye kadar çıkıyor. Kamp süreleri ise 3 günden 10 güne kadar değişebiliyor.

 

GELENEĞE DÖNÜŞTÜ...

Yarıyıl tatili nedeniyle Akdeniz ve Ege bölgesindeki bazı otellerin tamamını öğrenciler kapatmış durumda. Antalya’da 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü olan İsmail Çağlar “Otelimiz 500 odalı, bunun 200’ünü şu an öğrenciler oluşturuyor. Öğrenciler gündüz ders çalışıyor. Boş zamanlarında da havuzu kullanıyorlar, düzenlediğimiz eğlencelere katılıyorlar. Yemeklerimizde öğrencilerin sevdiği yemeklere göre değişiklikler yapıyoruz. Bu tatil modeli artık yarıyıl kültürü oldu, çok tercih edilen bir model. Otelde bir okul havası oluyor” dedi. Okullara yönelik günü birlik geziler ve otellerde sınav kampları düzenlediklerini belirten Anka Turizm Acenta Müdürü Gökhan Coşkun ise otelde konaklamalı turların ücretinin gecelik 2500 TL ile 4000 TL arasında değiştiğini söyledi. Antalya’daki eğitim kampını geleneksel hale getirdiklerini belirten Amasya Açı Okulları İdari Sorumlusu Sadık Duran da düzenledikleri programın içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Sabah kahvaltıyla güne başlayan öğrenciler tarama sınavı, bireysel soru çözümü, etüt şeklinde öğle yemeğine kadar akademik öğreti ile süreci devam ettirmekte. Yemekten sonra ise voleybol, basketbol, futbol, sahil yürüyüşleri gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra akıl oyunları, havuz saati ve kamp sonunda ise çeşitli gösteriler düzenleniyor.”

GÜNDE 9 SAAT DERS

Turizm bölgesindeki kampların yanı sıra bazı öğrenciler ise okullar ve kurslarının bulunduğu şehirdeki kamplara, hızlandırılmış eğitimlere katılarak sınava hazırlığa devam ediyor. Sınavlara hazırlanan öğrencilerin görüşleri şöyle:

Arda Tunç (12. sınıf): Kursla beraber ara tatilde sıkı bir kamp sürecine girdik. Günde 9 saat ders çalışıyorum ve ortalama 300 soru çözüyorum. Zorlandığım soruları öğretmenlerim sayesinde daha iyi çözüyorum ve beraber olunca konu eksiklerimi gideriyorum.

Kerem Karataş (12. sınıf öğrencisi): Konu eksiklerimi gidermek ve bol miktarda soru çözmek için kendime bir kamp programı hazırladım. Programıma göre günlük 7 saat çalışıyor ve ortalama 400 soru çözüyorum. Bunun haricinde kitap okumayı aksatmıyorum ayrıca basketbol oynamak için zaman ayırmayı da ihmal etmiyorum.

Esra Bulut (8. sınıf öğrencisi): Yarıyıl tatilinde kampa gidiyorum. Her gün deneme sınavı yapıyor, sonrasında sorularımı öğretmenlere soruyorum. Günde ortalama 4 saat ders çalışıyorum ve 200 civarında soru çözüyorum.

PROGRAMDA NELER VAR

Okulların otellerde düzenlediği programlarda derslerin yanı sıra sanat ve spor aktiviteleri de gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin günlük programı genel olarak şöyle:

“Kalkış, spor aktiviteleri, kahvaltı, sabah etüdü, öğle yemeği, dinlenme ve seçmeli aktivite, öğle etüdü, dinlenme ve seçmeli aktivite, akşam yemeği, akşam etüdü, gece aktivitesi, yatış.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)