adscode
adscode

Geleceğin girişimcileri iş fikirlerini sundu

Doğa Koleji öğrencileri İş Projelerini t-MBA İnkübasyon Merkezi'nde Danışma Kuruluna Sundu.

Geleceğin girişimcileri iş fikirlerini sundu
Eğitim
Güncelleme : 03-Feb-24 13:23

İnovasyon ve girişimcilikte yeni bir adım atmaya hazırlanan Doğa Koleji, öğrencilerin geliştirdiği iş fikirlerini “t-MBA İnkübasyon Merkezinde” hayata geçiriyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşen ilk buluşmada öğrenciler hazırladıkları iş ve girişim fikirlerini seçkin danışma kuruluna sundular. Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Benan Orbay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Arıkan, Prof. Dr. Deniz Kelekçi, Dr. Kutay Güneştepe, Dr. Öğr. Üyesi Okan Batur ve iş dünyasının başarılı ismi FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula’nın yer aldığı kurul, genç girişimcilerin yenilikçi iş fikirlerini dinleyerek değerlendirmelerde bulundular.

Danışma Kurulu, öğrencilerin iş fikirlerini geliştirme ve iş dünyasında sürdürülebilir başarı elde etme konusunda değerlendirerek projelerin özgünlüğü, sürdürülebilirliği ve toplumsal etki ile pazarlama ve satış stratejileri, maliyet ve finansal durum, piyasa analizi gibi pek çok alanda değerlendirerek öğrencilere mentörlük yaptılar.

Seçkin bir danışma kuruluyla bir araya gelen geleceğin girişimcilerinin, gerçek dünya sorunlarını çözmek için iş fikirleri geliştirerek pratik deneyim kazanmanın yanında teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesinde sektörel deneyim kazanmaları hedefleniyor. Hazırladıkları iş projeleri ile girişimcilik becerileri kazanan öğrenciler, inovasyon, liderlik, risk yönetimi ve problem çözme gibi beceriler edinerek finans yönetimi, pazarlama stratejileri ve iş planlaması gibi işletme becerilerini öğrenme fırsatına sahip olacaklar.

Bireysel ve takım olarak hazırlanan projelerde öğrenciler, etkili iletişim ve takım çalışması becerileri gibi yetenekleri kazanacaklar. Projeler sayesinde takım içindeki rol paylaşımı, birlikte çalışabilme yeteneği ve projelerini başkalarına etkili bir şekilde anlatabilme becerisini deneyimleyerek öğrenecekler.

Gıda teknolojileri, tarım inovasyonu, çevrim içi alışveriş platformları, geri dönüşüm, atık yönetimi, sürdürülebilirlik, sağlık takip sistemleri, dijital sağlık platformları ve siber güvenlik gibi popüler alanlarda geliştirdikleri projelerini iş dünyasına kazandırmaya hazırlanan genç girişimciler, danışma kurulundan aldıkları geri bildirimler doğrultusunda geliştirerek bir sonraki toplantıda yine bir araya gelecekler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)