adscode
adscode

Acıbadem Üniversitesi’nden 'Simulasyonlu Eğitim' Müjdesi

Acıbadem Üniversitesi, açılış töreniyle 2012-2013 Akademik yılına başladı. Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, törende yaptığı konuşmasında üniversitenin tümüyle bir sosyal…

Acıbadem Üniversitesi’nden  'Simulasyonlu Eğitim' Müjdesi
Üniversite
Acıbadem Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise gelecek yıl başlayacak olan simülasyonlu eğitimin müjdesini verdi.
Acıbadem Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yılı, düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene; Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti, yöneticileri, öğretim üyeleri, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler ile velileri ve Acıbadem Sağlık Grubu’nun yöneticileri katıldı. 
Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, törende yaptığı konuşmasında üniversitenin tümüyle bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, “Acıbadem Üniversitesi tamamen vakıf mantığı ile faaliyetini sürdüren bir kurum. Üniversitenin amacı,  sağlıkta hedeflediği ilkeler ve alt yapılarla, ülkemize nitelikli ve iyi yetişmiş gençler kazandırmak. Bu sene bizim için biraz daha anlamlı, çünkü ilk olarak dört yıllık program öğrencilerimizi mezun edeceğiz.  Yine bu sene Ataşehir’de inşaatı süren ve 80 bin metre kare kapalı alanı olan kampüs inşaatımızı tamamlamış olacağız.” dedi. 
Acıbadem Üniversitesi kampüsünün dünyanın gelişmiş ülkelerdeki örnekler dikkate alınarak inşa edildiğini söyleyen Mehmet Ali Aydınlar,  “Sadece Acıbadem Sağlık Grubu değil, aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi’nde de fark yaratmayı hedefliyoruz, bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. 
Acıbadem Üniversitesi kuruluş fikrinin doğduğu Acıbadem Sağlık Grubu’nun hedeflerinden de bahseden Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Sağlık Grubu’nun önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirerek kısa sürede dünyanın ikinci büyük hastane zincirinin en önemli halkası haline geldiğini söyledi.  
Entegre sağlık kuruluşu olarak örnek gösterildikYaptıkları hizmetlerle sağlık sektöründe birçok konuda öncülük ettiklerini belirten Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Sağlık Grubu’nun kullandığı son teknolojik ekipmanlar, modern ve konforlu binalar, nitelikli insan kaynaklarıyla ülkemizde örnek alınan bir kuruluş haline geldiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:  “Geliştirdiğimiz entegre sağlık hizmeti sunma modeliyle dünyaya da örnek model olduk.” 
Eğitimde çağdaş anlayış: Simülasyon Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin de törende yaptığı konuşmasında, her yıl güncellenen eğitim müfredatı ile toplumun yetkin sağlık personeline olan talebini karşılamak üzere çaba harcandığına dikkat çekti.
Prof. Dr. Ahmet Şahin, “Acıbadem Üniversitesi’nde önümüzdeki yıl, inşaatı tamamlanacak “Kerem Aydınlar Kampüsü”nde oluşturulacak ‘Simülasyon Merkezi’nde öğrencilerimiz, sanki gerçek bir hastaya müdahale ediyormuş gibi klinik becerileri öğrenecek, varsa yanlış davranışlarını değiştirebilmek için ikinci bir şans elde edebilecek ve güvenli sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları olarak yetişecekler” diyerek konu ile ilgili duydukları heyecanı vurguladı.
Prof. Dr. Şahin, bazı durumların aslına uygun fizik mekanlarda taklit edilmesi anlamına gelen simülasyon uygulaması sayesinde, öğrencilerin hasta ile temas etmeden önce gözetim altında becerilerinin geliştirebildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Simülasyon gibi ileri öğrenme yöntemleri sayesinde üniversitelerin eğitim programlarında ve mezunlarında nitelik artışı sağlanıyor.  Aynı zamanda üniversiteler hasta haklarına saygı duyan ve önemseyen, hasta güvenliği kültürünü benimsemiş kurumlar haline geliyor.” 
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)