Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak hepimizin olmazsa olmazı olmuştur. Teknolojinin hayatımıza kattığı yeniliklerle birlikte, her çocuğun teknolojiye ve bilgisayara karşı çok ilgili olduğunu görmekteyiz.
Sevgili ebeveynler, eğitim, hayatımızın her döneminde devam eden bir süreçtir. Her yaşımızda yaşadığımız tecrübelerle birlikte bir şeyler öğrenir, kendimizi geliştiririz. “Öğrenmenin yaşı yoktur” sözünü hepimiz biliriz, ancak gelişimin ve öğrenmenin en hızlı ve belirleyici olduğu erken yaşların önemi yadsınamaz.
Ağaç yaş iken eğilir, çocuğunuzun internette kaliteli ve verimli zaman geçirmesi, teknolojiyi eğlenerek doğru kullanması çok önemli bir husustur. Bilgisayarların çalışmasını sağlayan programlar, internet siteleri, her geçen gün sayıları artan mobil uygulamaların hepsi aslında birer ‘kod’ ürünü. Yani hepsi, birer yazılım dili olan kodlamaya ihtiyaç duyuyor. Yabancı dil eğitiminin önemini bilmeyenimiz yoktur. Tıpkı bunun gibi yazılımın dili olan ‘kod’larıda çocukken öğrenmek çok büyük artı sağlıyor!
Kodris platformu temel olarak ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde gereksinim duyulan ve öğrencilerin algoritmik/bilişimsel düşünme becerilerini arttırarak ileri düzeyde bilgisayar becerisi için temel oluşturmayı sağlayan e-öğrenme imkanı sunmakta. Geleceğin dili olarak nitelendirilen kodlama ile çocuklar sistemli ve yaratıcı düşünebilme ile birlikte problemlere farklı yönleri ile bakıp çözüm üretebilmeyi başarıyorlar. Peki bu nasıl oluyor? Algoritma mantığı ile tanışan çocuklar her şeyin belirli bir düzen içerisinde gerçekleştiğini, belirli bir sıra ile olmadığı zaman yapılması gereken işlemlerin gerçekleşmediğini kavrıyorlar. Bu açıdan kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp çocuğun günlük hayata bakış açısının da sistematik ve yaratıcı şekilde şekillendirebilmesinin önünü açıyor.
Algoritmik düşünme, analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme becerilerinin önemini fark eden Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Finlandiya, Almanya, Güney Kore, İsrail gibi gelişmiş ülkeler bu yolda eğitim sistemlerinde köklü değişiklikler yapmaktadırlar. Bu kapsamda geleceğe ve teknolojiye yön veren nesiller yetiştirmek istedikleri için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerileri kazandırmak amacıyla ilkokuldan itibaren eğitim müfredatlarına kodlama dersini eklemişlerdir.
Ülkemizde de çocuklarımızın teknolojiyi kullanmanın yanında ileride kullandıkları teknolojiye yön veren bireyler olabilmeleri için onları küçük yaşta kodlama ile tanıştırmalıyız. Kodlama eğitimine yeni başlayanlar için en uygun kodlama dillerinden biri olan Python dili sayesinde çocuklar kullanılan platformdan bağımsız şekilde her türlü yazılımı geliştirebilmektedir. Yazımı ve anlaşılması kolay söz dizimi sayesinde günümüzde en popüler diller arasında yer alan Python dili ile çocuklar kodlamayı severek öğreniyorlar.
Kullanması ve takibi son derece kolay olan Kodris’in online kodlama platformu ile çocuklar; algoritma kurmayı, kurulan algoritmayı kodlamayı, bilgisayar gibi düşünme temeline dayanarak analitik düşünebilmeyi, programlı ve değişkenleri dikkate alarak işlemler yapabilmeyi, problemler için en kısa yoldan çözüme ulaşmaya yönelik, problem çözme yeteneğini geliştirmeyi öğrenmek gibi yetkinliklere sahip olacaktır.
Programı aldığınızda konuların kolaydan zora, basitten karmaşığa ve bilinmeyene göre sıralandığını göreceksiniz. Konulardaki arka plan sesi sayesinde etkili, eğlenceli ve oyun tabanlı bir öğrenme dünyası mevcut. Böylelikle çocuklar ilgi ile adeta oyun oynar gibi kodlama dünyasını keşfediyorlar. Bununla birlikte akıllı takip sistemi ile çocukların yapmış oldukları çözümleri otomatik değerlendirip puanlayan bir sistem var. Kodris bütün bu süreçlerde canlı destek servisi ile her türlü sorulara anında yanıt vermektedir.
Kodrisin öğrencilere kazanımlarını kısaca sıralamak gerekirse
-
Algoritma kurma ve kurulan algoritmayı kodlama
-
Hesaplamalı düşünme temelinde analitik düşünebilme
-
Programlı ve değişkenleri dikkate alarak işlemler yapabilme
-
Problemler için en kısa yoldan çözüme ulaşma
-
Olaylara ve problemlere farklı bakış açılarıyla bakabilme
-
Sistemli ve yaratıcı düşünebilme
-
Gerçek bir programlama dilini öğrenme