adscode
adscode

Akdeniz, uluslararası değişim programlarında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi, 2023 yılı uluslararası değişim programlarına katılan öğretim elemanı sayısında Türk üniversiteleri arasında birinci oldu.

Akdeniz, uluslararası değişim programlarında ilk sırada
Üniversite
Güncelleme : 03-Jan-24 12:17

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye’deki 208 üniversitenin değerlendirdiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” yayımladı. Raporda uluslararası düzeydeki etkileşim ve iş birliklerinin değerlendirildiği "uluslararasılaşma" kategorisindeki veriler üniversitelerin bu alandaki gelişimini ortaya koydu. Rapora göre Akdeniz Üniversitesi Türk Üniversiteleri arasında uluslararası değişim programlarına katılan öğretim elemanı sayısının en yüksek olduğu üniversite oldu.

BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

Raporda Üniversitelerin uluslararası düzeydeki etkileşim ve iş birliklerinin değerlendirildiği “uluslararasılaşma” kategorisinde Uluslararası öğrenci sayısının 2021’de 223 bin 978 iken, 2022’de 260 bin 316’ya çıktığı açıklandı. Ayrıca uluslararası değişim programları kapsamında 97 üniversiteye 1245 öğretim elemanı gelirken, 127 üniversiteden 2 bin 294 Türk öğretim elemanı yurt dışındaki üniversiteleri ziyaret ettiği bilgisi yer aldı. Akdeniz Üniversitesinde uluslararası değişim programları kapsamında yurtdışına 165 öğretim elemanı giderken toplam 200’ün üzerinde öğretim elemanı uluslararası değişim programları hareketliliğinden yararlandı.

“ULUSLARARASI TANINIRLIĞIMIZI ARTIRMANIN PAYI BÜYÜK”

Uluslararası değişim programları kapsamında gönderilen öğretim   elemanı sayısına göre 208 Türk üniversitesi arasında birinci sırada yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan; “Yükseköğretim Kurulu üniversitelerimizin uluslararasılaşması konusuna büyük bir önem vermekte. Üniversitelerin uluslararası düzeydeki etkileşim ve iş birliklerinin değerlendirildiği “uluslararasılaşma” kategorisinde Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan öncülüğünde üniversitemizde alınan kararlar neticesinde birçok veride gelişme sağladık. Bunda Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan 2024 Alan Bazlı Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 7 alanda dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında yer alma başarısı göstermememizin, öncelikle tıp, sağlık ve fen bilimleri alanında uluslararası başarılara imza atarak uluslararası tanınırlığımızı artırmanın payı büyük.” diye konuştu.

EĞİTİM FUARLARI, BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

Akdeniz Üniversitesinin uluslararası alanda tanıtımına yönelik yaptıkları faaliyetlerden bahseden Prof. Dr. İrfan Turhan, “Farklı coğrafyalardaki birçok uluslararası eğitim fuarına katılarak Uluslararası Değişim Programları kapsamında yeni birçok değişim protokolüne imza atmamız da bu başarıda önemli rol oynadı. Bunun yanı sıra Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak üniversitemiz akademisyenlerine yönelik olarak çok sayıda bilgilendirme toplantısı yaparak Uluslararası değişim programları kapsamında gönderilen öğretim elemanı sayısında 208 üniversite arasında 1. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attık. Uluslararasılaşma başlığı altındaki diğer göstergelerde yapacağımız iyileştirme çalışmaları neticesinde bu alanlarda da benzeri başarılar göstereceğimize inancımız tam” şeklinde konuştu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)