adscode
adscode

Amerikan üniversitelerinden kabul aldılar

TED Ankara Koleji'nden iki öğrenci eğitim ve yüzmedeki başarılarıyla Amerikan üniversitelerinden kabul aldı.

Amerikan üniversitelerinden kabul aldılar
Eğitim
Güncelleme : 18-Jan-24 19:06

TED Ankara Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, her ikisi de Fenerbahçe adına yüzen milli sporculardan Aykut Mert Iravul, dünyanın saygın üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi’nden, Ekin Nazlı Okudur ise Dartmouth College’den kesin kabul aldı.

Lise 12. sınıf öğrencisi olan Iravul Harvard'a burslu olarak kabul edilen az sayıdaki öğrenciden biri oldu. Genç yüzücü bilgisayar mühendisliği okumak üzere 2024 yaz aylarında ABD’ye gidecek.

Açılamada görüşlerine yer verilen TED Ankara Koleji öğrencisi Iravul, "Harvard'a kabul edilmek benim için büyük bir gurur. TED Ankara Koleji’nde edindiğim bilgi ve deneyimlerimi Harvard'da daha da geliştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Resmi kabulü ilk öğrendiği an çok mutlu olduğunu, bu başarısının ailesi, okul öğretmenleri ve yüzme hocalarıyla kazanılmış bir takım çalışması olduğunu vurgulayan Iravul, şöyle devam etti:

"İlkokul 1. sınıfta astım tedavisi için doktor tavsiyesiyle başlayan yüzme kariyerim sadece spor alanında değil, aynı zamanda akademik hayatımda da önemli bir disiplin ve kararlılık kaynağı oldu. Havuzda geçirdiğim saatler, sadece fiziksel dayanıklılığımı artırmakla kalmadı, aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da olgunlaşmama katkıda bulundu. Özellikle sınav dönemlerinde, yüzmeyle kazandığım disiplin, eğitim hayatımdaki başarılarımın temelini oluşturdu. Başta ailem olmak üzere tüm öğretmenlerime ve yüzme hocalarıma teşekkür ederim."

Ekin Nazlı Okudur da 2024 ağustos ayında Amerika’ya gideceğini ve ekonomi okuyacağını ifade etti.

Dartmouth College'in, Ivy Leauge üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Okudur, "Bu üniversitelere kabul alabilmek için hem akademik başarı hem de sportif başarı gerekiyor. Ayrıca İngilizce dil bilgisi de çok önemli, ancak bizler TED Ankara Koleji öğrencisi olduğumuz için İngilizce seviyemiz ileri düzeyde, o yüzden bu konuda bir problem yaşamadık." açıklamasında bulundu.

Okudur, yaklaşık 11 yıldır yüzme sporu ile ilgilendiğini, bu süreçte hem okul takımı hem de Fenerbahçe adına yüzdüğünü ve son 5 yıldır da Milli Takım forması giydiğini açıklayarak, kategori olarak 100-200 sırtüstü ve serbest mesafelerde yüzdüğünü aktardı.

TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yüzme Takımı Antrenörü Gökhan Denizli ise şunları kaydetti:

“Her iki öğrencimiz de sınıf arkadaşı olmakla birlikte; TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nün spor okullarında yüzmeye adım atan daha sonra hem okul hem de kulüp takımlarımızda pek çok başarı elde ederek, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olan yüzücülerimizdir. Her ikisinin eğitim ve spor hayatındaki ortak yolculuğu, şimdi farklı üniversitelerde olsa da aynı ülkede devam edecek. Amerika’nın en seçkin üniversitelerinin bir araya geldiği Ivy League bünyesindeki üniversitelerden kesin kabul alan öğrencilerimizle gurur duyuyor ve spor dünyasındaki zaferlerinin devamını bekliyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi 'kıvılcım olarak gidip, alev olarak döneceklerine' inanıyorum."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)