adscode
adscode

Arnavutluk ta 30 Eğitim Kurumu Kapatılacak

Eğitim Bakanlığı, aralarında 18 üniversitenin de yer aldığı 30'dan çok eğitim kurumunu ''düşük kalitede eğitim vermek ve para karşılığında diploma satmak'' sebebiyle kapatma kararı aldı Kararda, lazım…

Arnavutluk ta 30 Eğitim Kurumu Kapatılacak
Dünyadan Haberler

Arnavutluk Eğitim Bakanlığı, aralarında 18 üniversitenin yer aldığı 30'dan çok eğitim kurumunu "düşük kalitede eğitim vermek ve para karşılığında diploma satmak"  sebebiyle kapatma kararı aldı.
Bakanlar Kurulunun onayına sunulan kararla, 18 üniversitenin yanında çok fazla sayıda kolej, meslek okulları ve lisenin eğitim ruhsatı iptal edilecek.

Başbakan Edi Rama, Tiran Üniversitesi'nde yapılan "Eğitim Konferansı"nda yapmış olduğu konuşmada, Eğitim Bakanlığının aldığı kararın arkasında olduklarını ortaya koyarak , ülkedeki eğitim kalitesini arttırmak ve uygunsuz imajı sonlandırmak için eğitim kurumlarına ruhsat verme koşullarını tekrardan yapılandıracaklarını vurguladı.

Bakanlığın aldığı kararda bunun yanı sıra , lazım gelen şartlar sağlanana kadar 13 üniversitenin de ruhsatı geçici olarak iptal edildi.

Eğitim ruhsatı iptal edilen üniversiteler arasında Arnavutluk İslam Birliğine ilişkin Bedir-Dolunay Üniversitesi de yer alıyor .

Bakanlar Kurulu'na sunulan kararda, bahsi önceki eğitim kurumlarının kapatılmasının öncelikli nedeninin "düşük kalitede eğitim ve para karşılığında diploma vermeleri" olduğu ifade edildi.
Bu arada, kapatılacak okullardan mezun olan veya eğitimleri devam eden öğrencileri mağdur etmemek adına, mezunların diplomalarının geçerli sayılacağı, eğitimleri devam eden öğrencilerin ise diğer okullara kaydırılacağı ve günümüze kadar aldıkları derslerin ise geçerli sayılacağını söylendi . - Tiran


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)