adscode
adscode

Avrupalı Eğitimciler Adobe Dijital Medya Eğitim Zirvesi’nde Buluştu

Adobe Dijital Medya Eğitim Zirvesi, 10-12 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da eğitimcilerle dijital medya ve tasarım dünyasını biraraya getirdi.

Avrupalı Eğitimciler Adobe Dijital Medya Eğitim Zirvesi’nde Buluştu
Etkinlikler
Dijital medyayla birlikte dönüşen eğitim dünyasının masaya yatırıldığı zirveye 100 kişi katıldı. Zirvede konuşan Adobe’nin Eğitimden Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı Jon Perera; bulut, sosyal medya ve dokunmatik teknolojilerin eğitim dünyasını dönüştürdüğüne dikkat çekerken, bu teknolojiler sayesinde öğrencilerin artık eğitim içeriğinin oluşturulmasında da söz sahibi olacaklarını söyledi.
16 Temmuz 2012, İstanbul - Adobe Digital Media Education Summit (Adobe Dijital Medya Eğitim Zirvesi) 10-12 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Ortaköy’de bulunan Feriye’de düzenlendi. Yurtiçinden ve yurtdışından 100 kişinin katıldığı zirvede, katılımcılar dijital medyayla birlikte dönüşen eğitim dünyasına dair son eğilimleri dinlerken, eğitim dünyasının ve dijital medyanın geleceği hakkında da bilgi alıp, fikir alışverişinde bulundular. 
10 Temmuz günü Bahçeşehir Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonun ardından, iki gün boyunca Feriye'de süren zirvede Adobe’nin Eğitimden Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı Jon Perera ve Adobe’nin EMEA Bölgesi Eğitim Direktörü David Heath’in yanı sıra konusunda uzman birçok eğitimci de katılımcılarla biraraya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız da zirveye katılarak açılış konuşması yaptı. Zirve boyunca Adobe eğitim ekibi, dijital medya ve Adobe teknolojilerinin eğitimdeki rolü hakkında detaylı sunumlar yaparken; bu zirvede katılımcılar Adobe eğitim ekibinin yanı sıra dünyanın lider tasarım okullarının eğitimcileriyle tanışma ve ilişki geliştirme fırsatı da yakaladılar. Adobe’nin EMEA Bölgesi Eğitim Direktörü David Heath yaptığı açılış konuşmasında misafirlere “hoşgeldiniz” derken, 2 gün sürecek etkinliğin programı hakkında bilgiler verdi. 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız: “Adobe ürünleri sanat üretiminin vazgeçilmez araçlarıdır”
Zirvede Heath’dan sonra söz alan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, zirvede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, konuşmasında sanat üretiminde teknolojinin artan rolüne dikkat çekti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Türkiye’nin ilk ve en eski sanat eğitimi veren kurumu olduğunu hatırlatan Karayağız, şunları söyledi: “Adobe ürünleri, özellikle de Photoshop, sanat üretiminin vazgeçilmez araçlarıdır. Bundan sonra da yine olmazsa olmazlar arasında olacağını düşünüyorum. Hızla gelişen ve değişen sanat dünyası teknolojiyle birlikte hareket etmelidir. Biz de üniversite olarak teknolojik gelişmeleri gün be gün takip ediyoruz, bu noktada Adobe hep yanımızda oluyor. Türkiye’nin akademik düzeyde ilk dijital baskı atölyesini kurarken, bu yeni oluşumda da yine büyük ölçüde Adobe'nin teknolojisinden yararlanacağız.”
Adobe’nin Eğitimden Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı Jon Perera: “Öğrenci, eğitim içeriğinin oluşturulmasına da artık aktif olarak katılacak”

*****

Zirve için İstanbul’a gelen Adobe’nin Eğitimden Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı Jon Perera, bu zirveyi düzenlemek için genç bir nüfusa sahip olan ve eğitimde teknoloji kullanımı için yapılan yatırımlarının gittikçe arttığı Türkiye’yi özellikle seçtiklerini belirtti. Konuşmasında eğitim dünyası en önemli üç teknoloji trendini; bulut, sosyal medya ve dokunmatik çoklu ekran teknolojileri olarak sıralayan Perera, şöyle konuştu: “Dokunmak eğitimin ve yaratımın yeni bir yoludur. Dokunmanın sihirli gücü ve etkisi yaratıcılığa eşlik ederken, eğitimde de katılımcılığın ve yaratıcılık odaklı eğitimin kapılarını açıyor. Bulut teknolojileri sayesinde anywhere-anytime learning (her yerde-her zaman öğrenim) artık bir standart haline geliyor. Hem bulut hem de sosyal medya, eğitim içeriğinin paylaşımı noktasında da çok kritik ve birçok yeni olanaklar yaratıyor.” 
Çocukların eğitime ve öğrenmeye dair heyecanlarını her daim canlı tutmanın önemine dikkat çeken Perera, bunun yolunun teknolojiden geçtiğini vurgularken; “Bu teknoloji trendleri sayesinde artık öğrenciler sadece bir uygulayıcı olmayacaklar, eğitim içeriğinin oluşturulmasına da aktif olarak katılıp bu süreçte söz sahibi olacaklar. Eğitim, Adobe içinde en büyük dikey sektörel alandır. Adobe olarak pazara sunduğumuz ürünlerle, dönüşüm yaşayan eğitim dünyasının ihtiyaç duyduğu teknolojileri sektöre sağlıyoruz.” dedi. 
Dünyanın lider tasarım okullarının eğitimcileri zirvedeydi
Zirvede dünyanın lider tasarım okullarının eğitimcileri de ufuk açıcı konuşmalar yaparken, katılımcılardan büyük ilgi gördüler. Türkiye'nin yanı sıra, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya ve Rusya gibi ülkelerden gelen uzman eğitimciler yaptıkları sunumlarda dijital medyada inovasyon, yaratıcılık, iletişim, yüksek eğitimde dijital pazarlama ve dijital medya devriminin eğitime etkisi gibi birçok konu hakkında katılımcıları bilgilendirirken, gelen sorular ışığında karşılıklı iletişim imkanı kurup fikir alışverişi yapma şansını da yakaladılar. 
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)