adscode
adscode

Başkent, dünyaya  bilim ihraç ediyor

Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkan Prof. Dr. Mehmet Haberal, seçilmiş ilk Türk ve Müslüman Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı olarak tüm dünyaya kendi adıyla birlikte Başkent Üniversitesi’nin adını da yazdırdı.

Başkent, dünyaya  bilim ihraç ediyor
Üniversite

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın açtığı yolda devam eden, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal’ın gösterdiği kararlılık ve iradenin sonucunda üniversitenin akademik çalışmaları tüm dünyaya yayılıyor. Başkent Üniversitesi’nde, 25 yıl boyunca yapılan çalışmalar ve kalite odaklı eğitim anlayışı modeliyle uluslararası düzeyde bilim ihracatı yapılıyor.

Kazakistan’la iş birliği
Kazakistan Sağlık Bakanlığı önerisi ile Kazakistan’da bulunan Semey Tıp Üniversitesi eğitiminin modernizasyonu için Dünya Bankası adına bir proje yürütülüyor. Proje kapsamında konusunda uzman Başkent Üniversitesi akademisyenleri farklı alanlarda Semey Tıp Üniversitesi çalışanlarına eğitim imkânı sağlıyor ve üniversitenin modernizasyonunu gerçekleştiriyor.
Yürütülen projenin ilk altı ayının tamamlanmasının ardından, Kazakistan Sağlık Bakanlığı ve Dünya Bankası yetkilileriyle yapılan toplantılarda, projenin başarısı belirtildi. Yetkililer tarafından Başkent Üniversitesi’nin deneyimi ve bilgi birikiminden daha çok yararlanılmak istendiği aktarıldı ve yürütülen projeye ek olarak başka projelerle tıp eğitimi modernizasyonunun tüm Kazakistan’a yayılımının sağlanması için ortak çalışmaların sürdürülmesine karar verildi. Tüm dünyaya bilim ihraç etmeyi amaçlayan Başkent Üniversitesi, Kazakistan Sağlık Bakanlığı ile başlatılan iş birliğini farklı ülkelerde sürdürmek üzere çalışmalarına kararlı bir şekilde devam ediyor.  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)