adscode
adscode

Bazı ilçelerde LYS başvuru süresi uzatıldı!

ÖSYM, başvurular sırasında sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde, görevli kamu görevlileri ile bu yerleşim yerlerinde ikamet eden diğer adaylar için LYS başvuru süresini 3 Mayıs'a kadar uzattı.

Bazı ilçelerde LYS başvuru süresi uzatıldı!
Sınavlar
ÖSYM, başvurular sırasında sokağa çıkma yasağı uygulanan Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova, Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre ilçelerinde ve Şırnak Merkez'de görevli kamu görevlileri ile bu yerleşim yerlerinde ikamet eden diğer adaylar için 2016 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru süresini, 3 Mayıs 2016'ya kadar uzattı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 1 Nisan 2016'da başlayan 2016-LYS başvuru işlemlerinin 14 Nisan 2016 tarihinde tamamlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 2016-LYS başvurularında sokağa çıkma yasağı uygulanan Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova, Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın İdil, Silopi ve Cizre ilçelerinde ve Şırnak Merkez'de görevli olup 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan kamu görevlileri ile bu yerleşim yerlerinde ikamet eden diğer adayların LYS başvurularının uzatıldığı bildirildi.

Kamu görevi yapan asker, polis ve diğer görevliler, genel amaçlı dilekçe ve 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında görevli olduklarını gösterir üst amir onaylı resmi belgeleri ile birlikte 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında bulundukları il veya ilçe sınav koordinatörlüklerine giderek sınav başvurularını yapacak ve sınav ücretini yatırarak işlemi en geç 3 Mayıs 2016'ya kadar tamamlayabilecek.

Başvuru sırasında kullanılan tüm belgeler, il sınav koordinatörü veya başvuru merkezi yetkilisince ÖSYM Başkanlığına gönderilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)