adscode
adscode

"Belgelerle Türk Polis Tarihi" Sergisi Açıldı

​İçişleri Bakanı Öztürk, "Toplumda ne varsa polis teşkilatında da o vardır. Bundan çok farklı steril bir şey beklememek lazım" dedi.

"Belgelerle Türk Polis Tarihi" Sergisi Açıldı
Türkiye'den Haberler
Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla "Belgelerle Türk Polis Tarihi" sergisi açıldı.

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde, gerçekleştirilen serginin açılışına, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları katıldı.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatının modern devlet-toplum yapısında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde polis görevini yapan başka kurum olmadığını ifade eden Öztürk, ilk şehir kolluk teşkilatının polis teşkilatıyla birlikte; kırsal kolluk teşkilatının ise jandarmayla birlikte kurulduğunu hatırlattı.

Ciddi bir geleneğe sahip Türk polis teşkilatının, toplumun aynası olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Toplumda ne varsa polis teşkilatında da o vardır. Bundan çok farklı steril bir şey beklememek lazım. Böyle zorlamalar, başka türlü bir kimlik oluşturma zorlamaları, başka türlü sıkıntılara sebebiyet verir. Bizatihi toplumu yansıtan bir kuruluş olması lazım. Bu, bütün kamu kurum ve kuruluşları için geçerlidir.

Ama özellikle üniformalı, zor kullanma yetkisine sahip, 24 saat görevi başında olan devletin ete kemiğe bürünmüş hali olan polis teşkilatının, böyle olma zorunluluğu bir kat daha artar."

Bakan Öztürk, açılışı yapılan serginin, geçmişten geleceğe bir köprü kuracağını söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise Türk polis teşkilatının, 170 yıllık geçmişi ve birikiminden aldığı güç ve enerjiyle dünyada gıpta ile izlenen güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)