adscode
adscode

Bilfen dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ebüzziya’yı ağırladı

Alev Ebüzziya,Bilfenli öğrencilerin tasarımlarına hayran kaldı

Bilfen dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ebüzziya’yı ağırladı
Etkinlikler
Bilfen İlköğretim Kurumları öğrencileri, dünyaca ünlü seramik sanatçısı Alev Ebüzziya Siesbye ile bir araya geldi. Okulun seramik atölyesinde birlikte çalışma fırsatı bulan ardından gerçekleştirilen söyleşide Ebüzziya’yı sorularıyla terleten öğrenciler, sanatçının motifleriyle hazırladıkları resimler ve fular tasarımıyla kendilerine hayran bıraktı.

Bilfen İlköğretim Kurumları Seramik, Moda Tasarım ve Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri ile Çamlıca Kampüsünde buluşan dünyaca ünlü seramik sanatçısı Alev Ebüzziya, okulun seramik atölyesinde öğrencilerin hazırladığı çalışmaları inceledi. Seramiğe gönül vermiş genç yeteneklere tasarımlarında kullanabilecekleri ipuçlarını paylaşan Ebüzziya; önemli olanın yaptığın işi sevmek ve özgün olmak gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin, kendisinin seramiklerinde kullandığı motiflerden hazırladığı resim sergisini gezen Alev Ebüzziya, “Bu çalışmaları görünce, ‘meğer ben neler yapmışım’ dedim. İlköğretim çağındaki çocuklarımızın bu yetenekleri beni kendilerine hayran bıraktı.” dedi.          

“Mümkün olsa aranıza girip öğrenci olmak isterdim”

Bilfen’in İstanbul’daki 10 ilköğretim okulundan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen söyleşide, “Bu kadar donanımlı okullarda okuduğunuz için çok şanslısınız. Mümkün olsa aranıza girip öğrenci olmak isterdim” diyen dünyaca ünlü seramik sanatçısı Alev Ebüzziya, öğrencilerin heyecanla sorduğu soruları aynı heyecan ve keyifle cevapladı:
“Okuduğunuz okulda bu kadar çok kulüp seçeneği olması, atölyelerde çalışma fırsatı sunulması sizin gelişiminize çok büyük katkıda bulunacaktır. Zaten sizler de bunun farkında ve mutlusunuz. Ben ne olmak istediğime 17 – 18 yaşıma geldiğimde karar verdim ve seramikle uğraşmalıyım dedim. Seramik benim mesleğim oldu ve işim sayesinde ben kendimi buldum. Hep çok çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Eminim hepinizin farklı yetenekleri vardır. Önemli olan bunu çıkarmak ve çok çalışarak üzerine koymak. Ancak böyle büyüyebilir ve başarının peşinden gidebilirsiniz.”

“Fabrikasyon üretime de duygu bulaştırmayı öğrendim”

32 yıldır Paris’te yaşayan Alev Ebüzziya, eserlerini farklı amaçlarla yaparken, farklı formlar ve dizaynlar kullandığının altını çizerek, “Her formda her renk olmaz. Sonuçta nasıl bir eser çıkması gerektiğine toprak, çanak ve ben birlikte karar veriyoruz. Toprağın tuttuğu form, çanağın istediği renk var. Atölyemde yaptıklarımla, seri imalat amacıyla fabrikalar işbirliğinde yaptığım çalışmalar birbirinden çok farklı. Tabii ki bir banyo veya mutfak için fabrikasyon bir çalışma yapıyorsam çok daha fazla insana ulaşıyorum ama bu tür dizaynlar seri olarak üretildiğinde tasarım olmaktan çıkıyor. Buna çözüm olarak fabrikasyon üretim sırasında işçilerle birlikte çalışmayı, hızlı ama duygu paylaşımıyla gerçekleşen üretimi öğrendim.” dedi.

“Çok beğendiğim çalışmalarımın satılmasına üzülüyorum”

Hiçbir zaman meşhur olmak gibi bir amacı olmadığını da vurgulayan Ebüzziya, “Yeteneğin varsa ve çalışırsan başarıyorsun. Meşhur da oluyorsun ama sorumluluğun hiç bitmiyor. Yüzlerce sergi açtım, onlarca müzede tasarımlarım var ama kaygım, endişem bitmiyor. İyi bir şey çıkarana kadar, elimdeki formla didişiyorum. Sonunda ortaya çıkan çok sevdiğim çalışmalarımın beğenilmesi beni elbette çok mutlu ediyor ama satıldığında da üzülüyorum.” diye konuştu.

Bilfenli öğrencilerin fular tasarımı sanatçıyı hayran bıraktı

Bilfenli Moda Tasarım Kulübü öğrencilerinin katıldığı, Alev Ebbüziya’nın çalışmalarında kullandığı motiflerden yola çıkarak hazırlanan bir fular tasarımı yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci olan Bilfen Çamlıca İlköğretim Kurumu 6.sınıf öğrencisi Sude Doğan Yiğit, çalışmasını söyleşinin sonunda sanatçıya hediye etti. Verilen hediye karşısında beğenilerini dile getiren Ebüzziya, “Benim de sizden öğreneceğim çok şey var.” dedi  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)