adscode
adscode

Bilim Merkezi Yeni Sezonda da Deprem Eğitimlerine Devam Ediyor!

Şişli Bilim Merkezi, yeni sezonda da ziyaretçilerine deprem ve yangın bölümlerinde birebir uygulamalı eğitimler vermeye devam ediyor…

Bilim Merkezi Yeni Sezonda da Deprem Eğitimlerine Devam Ediyor!
Özel Eğitim

Ziyaretçiler katıldıkları eğitimde teorik bilgilerle depremin ne olduğu ve nasıl oluştuğunu öğrenmekte, uygulamalı deneylerle bilgi sahibi olmakta, bu bilgilerden yola çıkarak depremin öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması/yapılmaması gerektiğini kavramaktadırlar. Ardından birebir deprem anını yaşayabilecekleri simülasyon bölümünde de öğrendiklerini uygulama ve pekiştirme şansı yakalamaktadırlar…

 

Edinilen bu bilgiler ile çevredekilerin güvenliği için önem taşıyan önlemler alınması sağlanıp, böyle bir afet durumunda toplumun daha bilinçli bir şekilde hareket etmesi amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra eğitimde katılımcılara fay hatları, acil durum uygulamaları, sabitlenmiş eşyalar, deprem tehlike avı ve tahliye planları ile ilgili konularda da bilgi verilmektedir.

 

Bilim Merkezi’nin deprem eğitmenleri, eğitim ve eğitmen sertifikalarını Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden özel bir eğitimle almışlardır. Ayrıca GEA Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubu’ndan da eğitimler almışlardır. Eğitmen kadromuz tamamı İstanbul’da olmak üzere binlerce eğitim vermiş ve 200.000’den fazla kişinin deprem eğitimi almasını sağlamışlardır.

 

Bireysel ziyaretçiler ve gruplar haftanın her günü 09:00-18:00 saatleri arasında Bilim Merkezi’ni ve Deprem&Yangın ünitesini rehberli anlatım eşliğinde ziyaret edebilirler.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)