adscode
adscode

Bilişim öğretmenleri ne istiyor?

Bilişim öğretmenleri, sorunlarını ve taleplerini Eğitim Ajansı için sıraladı.

Bilişim öğretmenleri ne istiyor?
MEB
Güncelleme : 17-Nov-23 14:05

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi, MEB bünyesinde kendisine yalnızca 5 ve 6. sınıflarda zorunlu olarak ikişer saat yer buluyor. Bu doğrultuda bilişim öğretmenleri, sorunlarını ve taleplerini Eğitim Ajansı için şu şekilde sıraladı: 

1- Son 3 yılda teknoloji çağında atamalarda binde 4 kontenjan aldık. 50-51-112 gibi inanılmaz düşük kontenjanların ve 88 küsür puanlarla atanamamanın ardından 45 binlik son atamada yalnızca 217 kontenjan verildi ki bunların yalnızca 177'si bilgisayar öğretmenleri için ayrıldı.

2- Dersimiz tüm kademelerden peyderpey azaltılarak 5. ve 6. sınıflara sıkıştırıldı. Şimdi de 5. sınıfların hazırlık sınıfı olması yönündeki karar ile ders sayımız daha da azalma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

3-Özel okullarda okul öncesinden lise son sınıfa kadar her kademede Bilişim Teknolojileri dersleri verilerek çağın gerektirdiği beceriler öğrencilere kazandırılırken, devlet okuluna giden öğrenciler bu haklardan mahrum olmakta 12 yıllık zorunlu öğrenim hayatı süresince 5-6. sınıflarda ikişer saatlik Bilişim Teknolojileri dersleri ile yetinmek durumunda kalmaktalar. Bu durum eğitimde fırsat eşitliği konusunda yaralayıcıdır.

4-Liselerde derslerimiz sadece seçmeli ders statüsünde olduğu ve okul idareleri de derslerimizi seçmediği için ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bu çağda liselerde zorunlu Bilişim Teknolojileri dersi bulunmamaktadır.

5- Bizler bilgisayar öğretmenliği bölümü okuduğumuz halde meslek liselerine atamamız yapılmıyor. Öğretmenlik olmayan başka branşlar meslek lisesi tercihi yapabiliyor.

6- Okullarsa Fatih Projesi'nin yürütülmesinden sorumlu olan BTR görevlendirmesi yasal olarak bizim hakkımız olduğu halde 100 saatlik anlamsız bir kursla alınan sertifikayla alakasız branşlara bu görev veriliyor ve bu hocalarımız da iyi niyetli olsalar dabilgi ve tecrübe eksikliğinden doğal olarak gerekeni yapamadıkları için büyük masraflarla kurulan Fatih Projesi elemanları kullanılmaz hale gelmeye devam ediyor.

7- Bu dönemin başında seçmeli olarak eklenen Yapay Zeka Uygulamaları, Robotik Kodlama ve Dijital Sanatlar derslerinin idareci inisiyatifine bırakılmaması zorunlu olması önemli ve gereklidir.

 

Yüksek puan almasına rağmen atanamayan adaylar

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)