adscode
adscode

İki Türk’ten büyük başarı

Dünyanın 10 Başarılı Genci’nden 2'si Türk.

İki Türk’ten büyük başarı
Dünyadan Haberler
Güncelleme : 12-Sep-23 18:09

OZAN ÖMER KADÜKER 

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (Junior Chamber International - JCI) Dünyanın 10 Başarılı Genci’ni açıklandı. Daha önceki yıllarda John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Canan Dağdeviren gibi isimlerin de yer aldığı listeye bu yıl Selçuk Yusuf Arslan Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik; Uğur Tanrıverdi ise Tıbbi Yenilik ve Buluşlar kategorilerinden girerek dünya birincisi oldular.

 

Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapan Dr. Selçuk Yusuf Arslan’ın çok sayıda ulusal ve uluslararası proje yarışmasında ödülü bulunuyor. 2021’de eğitim Nobel’i olarak kabul edilen Global Teacher Prize’da dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri gösterilen Arslan, çevre ve kodlama çalışmaları ile Green Skills Award yarışmasını kazanmış, ISTE tarafından verilen Watch to 20 ödülü ile de takip edilmesi gereken 20 eğitimciden biri seçilmişti

CERN Öğretmen Elçisi olan Arslan, projelerinde sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca STEM, sürdürülebilirlik, kodlama ve kız öğrencilerin teknoloji kullanımının geliştirilmesi konuları üzerine de çalışıyor.

16 yıllık öğretmenlik kariyerinde birçok proje gerçekleştirdiğini kaydeden Arslan “Bu ödülün dünya üzerinde öğretmenlik yapan birçok meslektaşımı cesaretlendireceğine inanıyorum. Bununla birlikte bir Türk genci olarak ülkemi uluslararası anlamda başarıyla temsil ettiğim ve bu ödülü ülkeme kazandırdığım için inanılmaz gururluyum” diye konuştu.

YILIN GİRİŞİMCİSİ SEÇİLDİ 

‘Yapay zeka entegre edilmiş giyilebilir tıbbi cihazlar ve protezler’ bilimsel araştırma projesini, insanlığa yardım edebilmek için ticarileştirme kararı alan Uğur Tanriverdi, Londra’da Unhindr isimli tıbbi teknoloji şirketini kurdu. Unhindr, Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü’nün 2019 yılı Innovation Award’ ödülünü kazanarak Avrupa Birliği’nin desteklediği 15 başarılı start-up şirketinden birisi seçildi ve bugüne kadar 1.7 milyon sterlinlik araştırma fonu kazandı. Başarılarından dolayı Tanrıverdi, Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı’nın girişimcilik desteğine ve Londra Belediye Başkanı tarafından ‘Yılın Girişimcisi’ ödülüne de lâyık görüldü.

Başarılarından dolayı Tanrıverdi, Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı’nın girişimcilik desteğine ve Londra Belediye Başkanı tarafından ‘Yılın Girişimcisi’ ödülüne de lâyık görüldü.
Ödül hakkında Uğur Tanrıverdi, “Gururluyum, mutluyum. Yaptığımız emeğin görülmesi çok hoş bir duygu. Başarımı disipline ve azime borçluyum. Sürekli, disiplinle denemek gerekiyor. Başarılı olan insanlar, başarılı olana kadar deniyorlar” ifadelerini kullandı.

Başvurular devam ediyor
Dünya çapında 1981’den bu yana düzenlenen Dünyanın 10 Başarılı Genci projesi başarılı gençlerin çalışmalarını görünür kılmayı, onları daha duyarlı ve aktif vatandaş olmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor. Projenin Türkiye ayağı için aday başvuruları 17 Eylül’e kadar devam edecek. 18-40 yaş arasındaki adaylar 10 farklı kategori için toyp.org.tr adresinden başvuru yapabiliyorlar.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)