adscode
adscode

Bilişim Okur Yazarlığı Temel Eğitim Müfredatında

Bilişim teknolojileri becerilerinin erken yaşlarda kazanılması için harekete geçen ülkeler temel eğitim müfredatlarına bilişim okur-yazarlığı dersleri ilave etti.

Bilişim Okur Yazarlığı Temel Eğitim Müfredatında
Haberler

Bilişim teknolojileri artık temel eğitim müfredatında. Endonezya’da 2008 yılında başlatılan bilişim okur-yazarlığı projesi hızla yayılıyor. Son olarak Sumatra’nın merkezinde yer alan Riau Eyaleti, ilköğretim düzeyindeki çocuklara bilişim teknolojilerini tanıtan projeye dahil oldu. Söz konusu proje 2008 yılından bu yana bazı eyaletlerde uygulanan çalışmalarının devamı olarak kabul ediliyor. IBM ile iş birliği içinde yürütülen “Akıllı Çocuk” proje kapsamında özel olarak geliştirilen yazılımların olduğu kullanıcı dostu teknoloji terminalleri sayesinde çocuklara bilişim teknolojileri konusunda temel yetenekler kazandırılacak.  

Temel becerileri kazandıracak

Endonezya’da toplam 250 ilköğretim okulu projeden faydalanabiliyor. Proje kapsamında 300 eğitimci yazılım ve donanım konularında eğitim vermek üzere okulları ziyaret ediyor. Proje öğretmenlerinin ileri teknolojiyi daha yaygın kullanmalarını ve öğrencilere bu konuda örnek olmalarını da sağlanıyor. Proje kapsamında öğretmenler için de internet, kelime işlemci, hesap tabloları ve sunum teknikleri konusunda kısa bir atölye eğitimi veriliyor.

www.futuregov.asia


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)