adscode
adscode

CHP'li Kaya'dan Omicron uyarısı: Okullar, hastaneler alarm veriyor

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 21 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinin, 14 Ocak tarihinde başlatılması için Milli Eğitim Bakanlığına yaptığı çağrının yanıtsız kaldığını belirterek, “Çağrımı yineliyorum!” dedi.

CHP'li Kaya'dan Omicron uyarısı: Okullar, hastaneler alarm veriyor
Eğitim
Güncelleme : 13-Jan-22 19:01

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı önünde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaya açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Bilim Kurulu’nun açıklamaları ve dünyadaki veriler incelendiğinde, Omicron varyantına bağlı vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Aynı zamanda da kış aylarında görülen mevsimsel hastalıkların dönemsel artışlarının yaşandığı günlerde bulunmaktayız. Çocuklarda da gribal enfeksiyon ve nezle durumları çok yaygın seyretmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerimizin ve toplumun sağlığı için acil önlemleri zaman geçirmeden almalıdır. 5-12 yaş grubundaki öğrencilerin aşısı, 14 Ocak’tan önce yapılarak, okullar açıldığında bağışıklık kazanmış olmaları sağlanmalıdır. Aşı olmayan okul çalışanları okula, öğretmenler ise derslere girmemelidir. Okullardaki vaka durumlarına göre, 21 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinin, 14 Ocak tarihinde başlatılması düşünülebilir.

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)