adscode
adscode

Devamsızlıklar Mercek Altında

Başkent'te öğrencilerin devamsızlıklarının önüne geçilebilmesi için çalışma başlatıldı.

Devamsızlıklar Mercek Altında
Haberler

Öğrencilerin devamsızlıklarını çok önemsediklerini belirten Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, bir gün bile okula gidilmemesinin öğrencinin dersten geri kalmasına neden olacağını, bu sebeple devamsızlıkları önlemek için çalışma başlattıklarını belirtti.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bilgi İletişim Sistemi’ne (BİS) kentteki tüm okulların en küçük sorunlarını bile girdiklerini ifade eden Aydoğan, bu sistem aracılığı ile tüm okullarının her türlü sorununun günlük olarak takip ettiklerinin altını çizdi. 
Günde 40 bin öğrenci
Okul müdürlerinin sisteme günlük olarak devamsızlık yapan öğrencilerin kayıtlarını da girdiğini anlatan Aydoğan, “1 milyon öğrencinin bulunduğu Başkent’te her gün yaklaşık yüzde 3-4’lük bir kısım okula gelmiyor. Bu yaklaşık 30-40 bin öğrenci demek. İllere göre küçük değişiklikler gösterse de bu rakam Türkiye geneli için de aynı” dedi.500 kişilik bir okulda 5-6 öğrencinin devamsızlık yapmasının sorun olarak görülmeyebileceğini ancak bunun toplama vurulduğunda büyük bir rakama tekabül ettiğini dile getiren Aydoğan, şunları söyledi:
Sosyal etkinlikler
“Devamsızlık çok önemli bir konu. Öğrenci için bir gün bile kayıp. Ankara’da öğrenci devamsızlığı mercek altına aldık. Bu ay içerisinde 2 bin kadar okul müdürüyle ve ilçe milli eğitim müdürleriyle toplantı yaptık. Öğretmen kurullarını ayda bir toplayacaklar ve öğrencilerin profilini çıkaracaklar. Bu sorunlar nereden kaynaklanıyor, niye devamsızlık yapılıyor, bunun önlenmesi için neler yapılabilir hepsini tespit edeceğiz ve bunu çözeceğiz.Gerekli olması halinde ailelerle görüşerek ve rehberlik servisinden destek alarak sorunu çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Okullara devamın sağlanması için tiyatro, sinema gibi sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz.”
Pazartesi ve cuma artıyor
Öğrencinin devamsızlık hakkının bir eğitim öğretim döneminde 45 gün olduğunu hatırlatan Aydoğan, öğrencilerin kimi zaman keyfi, kimi zaman hasta oldukları için kimi zaman da aile sorunları nedeniyle okula gelmediklerini anlattı. Devamsızlıkların özellikle pazartesi ve cuma günleri ile bayram tatilleri öncesinde yüksek olduğuna dikkati çeken Aydoğan, özellikle lise öğrencileri arasında devamsızlık oranlarının fazla olduğunu vurguladı. Aydoğan, liseler içerisinde ise, fen ve Anadolu liselerinde devamsızlık oranının düşük, meslek ve genel liselerinde ise daha yüksek olduğunu kaydetti.
Aidata izin vermeyeceğiz Aidat adı altında okullarda para toplandığına ilişkin bazı şikayetler aldıklarını da ifade eden Aydoğan, “Bunların toplanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Aile birlikleri yasal olarak kurulmuş tüzel kişilikleri olan kuruluşlardır. Aileler kendi aralarında toplanır okulun ihtiyaçlarını karşılamaya gönüllü olurlarsa burada bir sorun yok. Ancak aidat altında sanki zoraki bir şekilde bir para istenmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
AA



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)