adscode
adscode

Dil-3 Puan Türünde Türkiye 1.si Başarısını Anlattı

Özel Amerikan Robert Koleji MF-1 ve MF-4 puan türünde Türkiye 3. sü Dil-3 puan türünde Türkiye 1. si Mehmet Fatih Çamlı başarısının sırlarını anlattı.

Dil-3 Puan Türünde Türkiye 1.si Başarısını Anlattı
Editörün Seçimi

"10. ve 11. SınıflardaTÜBİTAK’ın ülke genelinde düzenlediği bilgisayar olimpiyatlarına hazırlandım vebu yarışmalarda gümüş ve altın madalyalar kazandım. Ancak yine bu yarışmalaryüzünden üniversite sınavlarına ancak son sene konsantre olabildim. Bu süreçiçinde çok büyük zorluklar yaşadım. Zaman zaman inancımı kaybettiğimdeolimpiyat sayesinde kazandığım ek puanlar sayesinde bilgisayara girerimdiyordum ve bu sayede rahatlıyordum.  Buzamanlarda ailem özellikle Fen Bilimleri Dershanesi , dershane müdürümüz veöğretmenlerim yanımda durdular.Gerektiğinde dershane müdürümüzle karşılıklı oturduk çay içtik,gerektiğinde 2-3 gün ders çalışmadım her akşam Çamlıca’ya gidip boğazı izledim,hava aldım. Ancak bir yerden sonra “yeter bu kadar, artık çalışmalıyım” diyipyine odama kapandım. Her şeyi bir sene içinde öğrendim. Bunu da düzenli birçalışma, kaliteli öğretmenler, ailem ve çevremin bana olan desteğiylegerçekleştirebildim. Sağ olsunlar hocalarım saat 8’e kadar dershanede kalıpeksiklerimi kapamaya çalıştı, boş günlerini bana ayırdılar."

"YGS sınavındadereceye girdikten sonra rahatladım. İstediğim yere gireceğim zaten kasmaya negerek var dedim. Son sene aldığım kiloları vermeye çalıştım. Her gün sporsalonuna gittim ancak dershanedeki etütleri aksatmadım.  Bu sürede ailemle ve arkadaşlarımla dersçalışma konusunda çok tartıştım. Ancak hiç biri dershane müdürümün Mayısortasına doğru beni arayıp kısa ve net bir şekilde “Fatih çok saldın. Kendinegel artık” demesi kadar etkili olmadı. O günden sonra LYS sınavına daha büyükbir kendime güvenle ve bilinçli bir şekilde hazırlandım. Diğer her şeyi ikinciplana itip tüm gücümle sınava çalıştım. Sonuç olarak YGS’de 7. LYS’de ise DİL-3puan türünde 1. MF-1 ve MF-4 puan türünde 3. Oldum."


egitimajansi.com

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)