adscode
adscode

‘Diplomalar işsizlik sertifikasına dönüştü!’

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman “Üniversite diplomaları adeta birer işsizlik sertifikasına dönüşmüş durumdadır” dedi.

‘Diplomalar işsizlik sertifikasına dönüştü!’
Üniversite
Güncelleme : 19-Mar-22 14:46

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulunda gençlerin yaşadığı sorunlarla ilgili konuştu.

Her dört gençten birinin işsiz olduğuna vurgu yapan Karaduman, çalışan gençlerin ise kazandıkları aylık maaşla asgari geçimini sağlayamadığına dikkat çekti. Karaduman, “Gençler iş beğenmiyor diyorsunuz. Ama bir bakıyoruz üniversite mezunu gençler 3 harfli marketlerde kasiyer olarak çalışıyor. Gençlerin hayatının en verimli çağı KPSS ve bilumum sınavlara hazırlanmakla geçiyor ancak, sınavdan puan alıp dereceye girenler ise mülakat adaletsizliğine takılıyor. Liyakat yerine iktidar partisine sadakat şartı arandığı için emekleri zayi edilen, hakları gasp edilen yüzbinlerce genç kardeşim var. Onların hukukunu korumak ve bu karanlık girdaptan kurtarmak bizim vazifemizdir” ifadelerini kullandı. 

‘4 milyon ev genci’

Karaduman, gençlerin iş bulamaması nedeniyle ev genci diye bir kavramın türediğini aktararak, “Üretim, istihdam ve eğitim süreçlerinin hiçbirinde yer almayan gence, ev genci deniliyor. Ülkemizde yaklaşık 4 milyon gencimizin ‘ev genci’ olduğu tespit edilmiş. Bu kadar gencimizin hayattan izole edilmiş olması ülkemiz açısından beka sorunudur. Bugün 5 milyondan fazla genç arkadaşımız KYK borçlusu, yaklaşık 300 bini KYK borcundan dolayı icralık olmuş durumdadır. Gençlerin işsiz olması yetmiyor, çoğu aynı zamanda borçlu durumdadır. Eğitimini tamamlamış, sınavdan puanının almış ve görevine atanmayı bekleyen sadece öğretmen adayı sayısı 700 binden fazladır. Üniversite diplomaları adeta birer işsizlik sertifikasına dönüşmüş durumdadır” şeklinde konuştu.

MİLLİ GAZETE

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)