adscode
adscode

Doğa öğrencileri, İtalya'da iklim eğitimine katıldı

Doğa Koleji öğrencileri, İtalya'nın Lecce şehrinde düzenlenen “Being an Eco-Leader” isimli eğitim programına katıldılar.

Doğa öğrencileri, İtalya'da iklim eğitimine katıldı
Eğitim

Doğa Koleji öğrencileri AB Erasmus+ KA220-SCH Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları programı kapsamında Climate Bridge Projesi'nin ilk öğrenme hareketliliği olan ve proje ortakları CeFAS kuruluşu tarafından 4-8 Eylül tarihleri arasında İtalya'nın Lecce şehrinde düzenlenen “Being an Eco-Leader” isimli eğitim programına katıldılar.

2002’den bu yana Türkiye’de eğitime yön vererek lider kurum olmayı başaran Doğa Koleji, Can Eğitim Grubu çatısı altında Türkiye’nin en köklü ve yenilikçi vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi ile yer alıyor. Doğa Koleji, 100’ü aşkın kampüsünde öğrencilerine sağladığı temel eşitlik ilkesiyle dünya standartlarında eğitim vermeye, uluslararası vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

Doğa Koleji öğrencileri, AB Erasmus+ KA220-SCH Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları programı kapsamında Climate Bridge Projesi'nin ilk öğrenme hareketliliği olan ve proje ortakları CeFAS kuruluşu tarafından 4-8 Eylül tarihleri arasında İtalya'nın Lecce şehrinde düzenlenen “Being an Eco-Leader” isimli eğitim programına katıldılar.

Proje koordinatörü Yunanistan Sivitanideios Lisesi 'nden öğrenci ve öğretmenler ile proje ortağı kuruluşlardan temsilcilerin de katıldığı ve İtalya’nın Lecce şehrinde düzenlenen programda katılımcılar, CeFAS tarafından gerçekleştirilen "İklim değişikliği ile Mücadele", "Sürdürülebilir Tarım" ve "Sürdürülebilir Gıda Üretimi" konularında uygulama atölyelerine katıldılar ve uzmanlardan eğitim aldılar.

Lise düzeyindeki gençlerde bütüncül bir çevre yaklaşımı oluşturmak, sürdürülebilir kalkınma ve yaşam kalitesi konusunda öğrencilerin çevreye duyarlı dünya vatandaşları olmalarını teşvik etmek amacıyla yola çıkan Climate Bridge Projesi’nin ortakları Yunanistan (Koordinatör), Türkiye (Doğa Koleji), Kıbrıs, İtalya, İspanya ve Litvanya'dan eğitim ve iklim alanında faaliyet gösteren kurumlardan oluşuyor. Eğitim programı ile Avrupa genelindeki öğretmen ve öğrencilerin iklim değişikliği ile mücadelede bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi hedefleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)