adscode
adscode

Doğa öğrencileri Harry Waters ile buluştu

Doğa Koleji ilkokul öğrencileri farklı ülkelerden çocukların da katıldığı Harry Waters tarafından verilen İklim Krizi Hikâyesi dersine katıldı.

Doğa öğrencileri Harry Waters ile buluştu
Eğitim

 

Doğa Koleji öğrencileri kendilerini İngilizce dilinde ifade ederek İklim krizinde bir yolculuğa çıktı, yazarlık becerileri ile gezegenin geleceği hakkındaki fikirlerini ve çözümlerini paylaştı.

Doğa Kolejinde öğrenciler İngilizce’yi uluslararası müfredata uygun bir programla günlük etkinliklerin içinde yaşayarak öğreniyor. İletişim odaklı İngilizce programı öğrencilerin anadilleri dışında başka bir dilin düşünce sistemini de kavramaları için gerekli yetileri erken çocukluk döneminde kazanmalarını sağlıyor. Bu kapsamda iletişim dilinin İngilizce olduğu pek çok proje ve etkinliğe katılan Doğa Koleji öğrencileri, Macmillan Education yayınevi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Elçisi Harry Waters'ın katılımıyla düzenlenen "İklim Krizinin Hikâyesi" konulu canlı derse katıldı.

Pek çok ülkeden ilkokul öğrencilerinin katıldığı canlı derste öğrencilerimiz, kendi sözcükleriyle iklim krizi boyunca bir yolculuğa çıktı. Bu derste iklim kriziyle ilgili farklı hikâyeler ve şiirlerle tanışan Doğa öğrencileri, doğaya ve çevreye karşı sosyal sorumluluklarını pekiştirdi, yaratıcı yazarlık becerileri ile duygularını ifade etti ve gezegenimizin geleceğine ilişkin fikir ve çözümlerini İngilizce olarak ifade ettiler. Öğrencilerimiz ders içinde "Sınıflarımızdan Dünyayı Değiştiriyoruz" konulu görsel çalışmalarını da tamamlayarak, hayatımızda yapacağımız değişikliklerle nasıl çözümün bir parçası olabileceğimize dair önerilerini de  paylaştılar.

İngilizce Derslerinde Disiplinlerarası Etkileşim

Hedef dili disiplinlerarası bağlamda kullandıkları derslerindeki amaçlarının;  dil ediniminin, sadece o dili konuşmak, okumak, yazmak ya da anlamak değil, farklı alanlarda da bilgiye ulaşmak için önemli bir araç olduğunu ilkokul yıllarından itibaren öğrencilerin içselleştirmesini sağlamak olduğunu kaydeden Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Kevser Güneş Metin, “İngilizce derslerimizde uyguladığımız bu disiplinlerarası yaklaşımla öğrencilerimiz  çeşitli deneyler ve etkinliklerle küresel boyutta canlı derslere aktif olarak katılıyor. Böylelikle öğrencilerimizin kendi yetenek ve becerilerinin farkında olarak gelişimlerini desteklerken, geleceğin küresel vatandaşları olarak karşılaştıkları sorunlar ve çözümlerine ilişkin aktif rol almalarını hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla öğrencilerimize rehberlik ederek dünyanın daha eşit, adil ve sürdürülebilir bir yaşam alanı olması konusunda duyarlı bireyler olmalarını sağlıyoruz.” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)