AB Erasmus+ KA220 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları Programı kapsamında Doğa Kolejinin ortaklığında yürütülen “Climate Bridge Projesi İklim Atölyeleri” Doğa Koleji Kampüsleri ve öğrencilerinin katılımıyla yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Doğa Koleji Projeler Koordinatörlüğü tarafından AB Erasmus+ KA220 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları Programı kapsamında 2021 yılından bu yana Yunanistan (Proje Koordinatörü), Türkiye, Kıbrıs, İtalya, İspanya ve Litvanya'dan eğitim alanında çalışan kuruluşların oluşturduğu Proje Konsorsiyumu ortaklığında yürütülen Climate Bridge projesi faaliyetleri kapsamında, lise seviyesindeki öğrenci ve öğretmenlerde iklim değişikliği konusunda bütüncül bir çevresel yaklaşım oluşturmak amaçlı çalışmalar uygulanmaktadır.
Çevre konusunda bilinçli Avrupa vatandaşları yetiştirmek, sağlık ve çevre sorunları hakkında öğrenci ve öğretmenleri güçlendirerek gelecek hakkında eleştirel düşünme geliştirerek doğa ve çevre ile ilgili sosyal sonuçlar ortaya çıkarmayı hedefleyen Climate Bridge Projesi'nin atölye etkinlikleri hem yüz yüze hem çevrim içi gerçekleşti.
Atölyelerde, Climate Bridge Projesi tanıtımının yanı sıra iklim değişikliği, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji konularında eğitimler ve proje geliştirme çalışmaları yürütüldü. Öğrenciler atölye çalışmalarında iklim değişikliği, yenilebilir ve temiz enerji, limit aşım günü, dikey tarım ve sismoenerji üzerine tasarladıkları projeleri, Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı, Lise Bölüm Başkanları ve Proje Koordinatörlüğüne sundular. Proje kapsamında başarılı olan öğrenciler Climate Bridge Projesi kapsamında 30 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında Vilnus, Litvanya’da gerçekleşecek olan Eko- Liderlik öğrenci kampına katılarak projelerini sunacaklar.
Climate Bridge Projesi hakkında bilgi veren Doğa Koleji Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan, “Proje ile öğretmen ve öğrencilerin genç bireylerde bütüncül bir çevre yaklaşımı oluşturmak, sürdürülebilir kalkınma ve yaşam kalitesi konusunda öğrencilerin çevreye duyarlı dünya vatandaşlarının gelişimini teşvik etmek için eğitim programları tasarlamak, fiziksel imkânları artırmak ve organizasyon kültürünü geliştirmek hedefleniyor.” dedi.
Katılımcı öğrencilerden oluşan takımlar TÜBİTAK ve TEKNOFEST’te kapsamında yarışmak üzere Kutup ve İklim Değişikliği konularında danışman öğretmenleri ile proje çalışmaları yürütmeye başladılar.
Climate Bridge Projesi kapsamında Doğa Koleji Projeler Koordinatörlüğü tarafından Şubat 2024’te ise “Climate Bridge Projesi İklim Değişikliği ve Farkındalığı Etkinliği” düzenlenecek ve 24 ay süren proje sürecinde elde edilen sonuçlar ve proje çıktıları öğretmen ve öğrenciler ile paylaşılacak.