adscode
adscode

Doğa'dan robotik başarısı

First Robotic Competition Bosphorus Regional Turnuvası’nda Doğa Koleji Ankara Çayyolu kampüsü #9093 Veritas Robotics takımı büyük bir başarıya imza atarak Rookie All Star ödülünü kazandı.

Doğa'dan robotik başarısı
Eğitim
Güncelleme : 03-Apr-23 15:59

Doğa Koleji robotik alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek FRC Bosphorus Regional Turnuvası’nda performansı ile göz doldurdu. Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri tarafından 2022 yılında kurulan #9093 numaralı Veritas Robotics takımı, 27-28-29 Mart tarihlerinde 45 takımın katıldığı ve üç gün süren turnuvada Rookie All Star ödülünü kazandı. Mekanik, yazılım, grafik, pr, sosyal medya, sağlık gibi iş bölümlerine ayrılan takım üyeleri altı haftalık robot tasarım ve yapım süreci boyunca büyük bir çaba göstererek ödülle buluşmanın gururunu yaşadı. Öğrencileri bilim ve teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla en çok ilhamlandıran takım olarak turnuvaya damgasını vurdu. Veritas Robotics takımının kısa süre içerisinde VEX Robotics Germany Stuttgart şampiyonluğu, VEX Robotics Samsun Turnuvası Şampiyonluğu, VEX Robotics Mersin Turnuvası şampiyonluğu ve birçok ödül başarıları bulunmaktadır.
FIRST Robotik Yarışması (FRC)
FIRST Robotik Yarışması (FRC) uluslararası liseler arası robotik yarışmasıdır. Hera seti verilir ama aynı zamanda kendilerine bir bütçe yaratarak özel parçalar almaları veya üretmeleri için de serbest bırakılır.
27 ülkeden 3.650 takımla birlikte, 91 bin öğrenci ve 25 bin mentor robotlar inşa eder. Bu takımlar 63 Bölgesel Yarışmada, 85 bölge eleme yarışmasında ve 10 bölge şampiyonasında yarışırlar. 800’den fazla takım, FIRST Şampiyona turnuvasına gitmeye hak kazanır. Sahadaki rekabete ek olarak takımlar ve takım üyeleri girişimciliği, yaratıcılığı, mühendisliği, endüstriyel tasarımı, güvenliği, kontrolleri, medyayı, kaliteyi ve programın temel değerlerini örnekleyen ödüller için yarışırlar. Ülkemizde de 3 regional yarışma düzenlenmektedir.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)