adscode
adscode

Dünya Telekomünikasyon Günü'nde Soma etkisi vardı

​Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği tarafından, Dünya Telekomünikasyon Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte yine Soma ön plandaydı.

Dünya Telekomünikasyon Günü'nde Soma etkisi vardı
Bilim Teknoloji
Etkinlikte planlanan kutlama kısmı iptal edilerek yalnızca konuşma ve paneller gerçekleşti. Etkinliğin ardından en fazla akılda kalan ise BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer'in söyledikleri oldu.

üm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği tarafından, Dünya Telekomünikasyon Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte yine Soma ön plandaydı. Etkinlikte planlanan kutlama kısmı iptal edilerek yalnızca konuşma ve paneller gerçekleşti. Etkinliğin ardından en fazla akılda kalan ise BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer'in söyledikleri oldu.

Son 4 yılda web saldırılarının miktarı yüzde 2135 arttı

Her gün internetin biraz daha hız kazandığını ifade eden Dr. Tayfun Acarer, ülkelerde bilişim sektörünün kaldıraç etkisi herkes tarafından kabul edildiğini ancak kişilerin kimliklerini gizleyerek yaptıkları kişisel itham ve hakaretlere ve siber saldırılara karşı da önlem alınması gerektiğini söyledi. “Son 4 yılda web saldırılarının miktarı yüzde 2135 arttı. Bugün data şebekelerindeki bot trafiği, insanların ürettiği gerçek trafiğin iki katı” diyerek internetin gelişmesi için bu konuların mutlaka objektif bir şekilde tartışılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de üretilen telefonlar tercih edilmeli

Dr. Tayfun Acarer, Türkiye’ye yurtdışından yılda 18 milyon telefon geldiğini, Türkiye’ye ithal edilen telefonların yüzde 86’dan fazlasının akıllı telefon olduğunu ifade ederek bu cihazların ekonomiye yıllık etkisinin 6 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu durumun cari açığa olumsuz etkide bulunduğunu, bu konuda son dönemde Türkiye’de üretimle ilgili harekete geçildiğini ifade ederek işletmelerin bu konuda cesaretlendirilmesi gereğini vurguladı. “Ayrıca vatandaşlarımız da Türkiye’de üretilen telefonları markasına bakmadan tercih ederek kullanmalılar” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)