adscode
adscode
adscode testttt
adscode oguzzz

En sporcu YÖK Başkanı

Futbol, tenis, basketbol, kürek... Gençliğinde basketbol takımı kaptanlığı yapan ve profesyonel futbol oynayan YÖK Başkanı Erol Özvar'ın hedefi sporu kampüslerde yaygınlaştımak.

En sporcu YÖK Başkanı
Üniversite
Güncelleme : 20-May-24 14:11

Yükseköğretim Kurulunun yeni projesi olan “Spor Dostu Kampüs Projesi” ile üniversite kampüslerinde fiziksel aktiviteye ve düzenli egzersize katılım, spor yapma bilincinin artırılması ve egzersizin bir yaşam alışkanlığına dönüşmesi hedefleniyor.
Tanıtım etkinliğinde, öğrencilerin katıldığı bisiklet yarışının startını veren Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Erol Özvar, basketbol müsabakasını da başlattı. Özvar daha sonra üniversitenin futbol takımı ve akademisyenlerle halı saha maçı yaptı.
Kalkınma Planlarında bireylerin spora aktif katılımlarını teşvik etmek, sporu bir yaşam tarzı olarak benimsetebilmek ve okullardan başlayarak örgütlü biçimde kitlelere yayılmasını sağlamanın Türk spor politikalarında temel ilke olduğuna işaret eden Özvar, küresel salgın ve dijital bağımlılık nedeniyle özellikle son yıllarda gençler arasında ortaya çıkan fiziksel aktivite yetersizliğinin önemli bir sorun haline geldiğini vurguladı.

Vedat Oktay'la çalıştı

Spora ve sağlıklı yaşama önem veren ve sporu kampüslerde yaygınlaştırmaya çalışan Erol Özvar lise yıllarında basketbol takımı kaptanlığı da yaptı.
Özvar, Beşiktaş camiasının “Büyük Kaptan” olarak andığı ve 2009 yılında vefat eden Vedat Okyar’ın çalıştırdığı Bakırköyspor’da 1984-85 yıllarında orta saha oyuncusu olarak profesyonel futbol oynadı.


Babasının isteği ile futbolu bırakıp üniversite eğitimine yönelen Özvar gençlerin spor yapmasını destekliyor ve bu yönde projelere ağırlık veriyor.
Sporcu bir aileden gelen Özvar’a spor sevgisini Bursaspor’un bir dönem takım kaptanlığını yapan dayısı İbrahim Akan aşıladı. Akan’ın ismi Bursaspor’un resmi internet sayfasında arşivinde yer alıyor. (https://www.bursaspor.org.tr/bs//arsivfutbolcu/1968-1969/ibrahim_akan/?id=69 sporcu)
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar spora olan ilgisini mesleki kariyerinde de devam ettirdi.

Spor dostu kampüsler

Özvar, 19 Mayıs Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı haftasında açıkladığı Spor Dostu Kampüs Projesi ile de üniversitelerde sporu daha çok teşvik edeceğini duyurdu.
Spor Dostu Kampüs projesine özel önem veren Özvar üniversite öğrencileriyle bir araya geldiğinde tüm sohbetlerinde özellikle spor konusunda onları teşvik ediyor.


Özvar her fırsatta doğada yürüyüş yapıyor, tenis, basketbol oynuyor ve kürek yapıyor. Özvar rektörlerle olan buluşmalarında da toplantılarının bir kısmını yürüyüş esnasında yapıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)