adscode
adscode

Dünyada rektör seçimleri ve Boğaziçi

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü (BUİK), online yayınlanan Dinamik Gazete diye bir bülten çıkartıyor.

Dünyada rektör seçimleri ve Boğaziçi
Milliyet Diyalog

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü (BUİK), online yayınlanan Dinamik Gazete diye bir bülten çıkartıyor. Son sayısını rektörlük atamasıyla ilgili gelişmelere ayırmış ve bu çerçevede, dünyadaki iddialı üniversitelere nasıl rektör atandığını araştırmış.

İşletme ve Ekonomi Kulübü, sadece Boğaziçi’nin değil, dünyanın bu alanda önde gelen öğrenci kulüplerinden biri. Araştırmaları da çok çarpıcı. Gelin sözü onlara bırakalım:

“Boğaziçi Üniversitesi’nin bir bileşeni olarak yaşananlara tepkisiz kalmayıp bu bültenimizi okulumuzda yaşanmakta olan gelişmelere ayırmaya karar verdik ve elimizden geldiğince sizlere doğru bilgiye ulaşabileceğiniz bir bülten hazırlamaya çalıştık. Boğaziçi Üniversitesi’nin 157 yıllık çok köklü bir geleneğe sahip özerk bir kurum olduğunu ve bu kültürün korunması gerektiğinin altını çizer, BUİK olarak antidemokratik her türlü aksiyona karşı olduğumuzu ve süreç boyunca okulumuzun değerlerini savunan bütün Boğaziçi bileşenleriyle yan yana olacağımızı söylemek isteriz.


ABD üniversiteleri

İki haftadır birçok medya kuruluşunda ve atanmış rektörün söylemlerinde yer alan ‘Yurt dışında da rektörler atanıyor’ ifadesini gelin biraz daha yakından inceleyelim.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)